Do’s en don’ts op een bruiloft

Voor velen is er bijna niets zo mooi als een bruiloft. Wellicht heb je er al een heel aantal bijgewoond of heb je de eerste binnenkort op de planning. Maar te gast zijn op deze dag, hoe doe je dat eigenlijk? 

Laten we starten bij de uitnodiging. Die komt immers als eerste. Van belang is dat je het bruidspaar zo snel mogelijk laat weten of je komt. Op deze manier kunnen zij alles op tijd regelen. Ook belangrijk is om goed te kijken waarvoor je bent uitgenodigd. Word je alleen de avond verwacht of ook overdag? Noteer bovendien de datum gelijk en regel vrij of oppas als dat nodig is. 

Wat betreft kleding kunnen we wellicht wel een heel boek schrijven over wat nou wel en niet mag, maar eigenlijk is het best simpel. Zoals je zal begrijpen is wit een absolute no go. Dit is immers de kleur van de bruid. Overigens geldt dit niet alleen voor wit, maar voor alles wat met wit te maken heeft. Tenzij de bruiloft natuurlijk een zwart/wit of bohemian white thema heeft. Andere kleuren die uit den boze zijn, zijn zwart en rood. Rood is te opvallend en leidt daarmee af van de bruid. En zwart? Tsja, het is geen begrafenis.. Ook te bloot en een paar afgetrapte jeans laat je achterwege. Maar wat trek je dan wel aan?

Denk vooral niet te moeilijk. Kleed je zoals je voor ieder ander chique gelegenheid zou doen. Wellicht is er een dresscode die het een stuk makkelijker maakt, maar anders een leuk sprekend jurkje voor overdag of een mooie chique cocktail jurk voor ‘s avonds. Just keep it classy is de regel! Bij mannen wordt een overhemd met nette broek of een mooie smoking altijd gewaardeerd. Op zoek naar bruidsmode in Groningen?

Ook cadeau’s kunnen een lastig onderwerp zijn, want wat moet je geven? Zie het in principe als een luxere verjaardag. Tip: geld doet het altijd goed. Hoeveel je moet geven is hierbij afhankelijk van hoe goed je het bruidspaar kent en of je de gehele dag bent uitgenodigd of slechts een deel. Hou bij een cadeau goed voor ogen dat je iets koopt naar hun smaak. Ook een goed idee is om een groepscadeau te geven zodat je iets groters kunt halen.

Wie denkt aan het feest denkt vaak maar één ding: gratis drank, yes! Zorg ervoor dat je jezelf wel in de hand houdt. Je wilt namelijk niet dat men het drie weken later alleen nog maar heeft over die ene vriend of vriendin die van de dansvloer gedragen moest worden.

Oh en ligt er een gastenboek? Schrijf een leuk berichtje. Zal het bruidspaar geweldig vinden voor later!