Je eigen haarmasker maken voor droog, futloos en geverfd haar

Zelf een haarmasker maken
Het heeft meerdere voordelen om gebruik te maken van een haarmasker naast alleen een conditioner. Het is een manier om je haar te versterken en er zitten vergeleken met een conditioner meer ingrediënten in die het haar meer voeden. Bovendien zul je minder last krijgen van gespleten haarpunten.

Je haar wordt gezonder, krijgt meer glans en zal zachter aan gaan voelen. Bovendien is het gebruik maken van een haarmasker helemaal essentieel wanneer je je haar vaak föhnt of verft. Tenslotte kan ook het weer veel invloed hebben op je haar, zoals een overschot aan zonlicht of regen. Wanneer dit je overkomt is het tevens zinvol een haarmasker te gebruiken.

Haarmaskers zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een apart product voor mensen met droog haar of voor mensen met futloos haar. Je kunt er ook voor kiezen zelf een haarmasker te maken. Dit hoeft helemaal niet duur en/of moeilijk te wezen. Hieronder introduceren we er een aantal.

Haarmasker maken voor droog haar

Dit masker is niet moeilijk om te maken. Het enige wat je hier voor nodig hebt is één of twee overrijpe avocado’s. Vervolgens prak je de avocado’s net zolang tot dat er een sausje ontstaat. Verdeel dit sausje over je haar en wikkel het daarna in met aluminiumfolie. Laat het maskertje ongeveer 30 minuten zitten en was het daarna weer goed uit.. Je zult merken dat je haar veel zachter is geworden.

Masker voor futloos haar

Wanneer je haar helemaal geen volume meer heeft, kun je gebruik maken van het volgende masker. Wat je hier voor nodig hebt is: een ei, drie eetlepels mayonaise en één halve eetlepel olijfolie. Als eerste moet je beginnen met het ei te kloppen. Wanneer je dit gedaan hebt voeg je vervolgens de mayonaise en olijfolie toe.

Vervolgens meng je dit mengsel goed door, waardoor het uiteindelijk een egaal masker wordt. Verdeel dit masker nu over je haar en wikkel het goed in met aluminiumfolie. Laat het masker ongeveer 30 minuten zitten en was het daarna goed uit met lauwwarm water. Je haar zal hierna zwaarder gaan aanvoelen en meer volume krijgen.

Masker voor geverfd haar

Zoals eerder vermeld is het bij geverfd haar helemaal van belang dat je je kapsel verzorgd met een intensief masker. Wat je hier voor nodig hebt is: een kwart komkommer, een ei en een eetlepel olijfolie. Als eerste moet je beginnen met het snijden van de komkommer. Hierna stop je deze stukjes in een blender en voeg je daarbij het ei en de olijfolie toe. Wanneer je dit gedaan hebt zet je de blender op het hoogste niveau en blend je dit door totdat er een egaal papje ontstaat.

Verdeel het masker vervolgens rijkelijk over je haar en wikkel het goed in met aluminiumfolie. Laat het masker ongeveer 30 minuten intrekken en was het daarna zorgvuldig weer uit. Je haar kan beschadigd raken van verf maar door gebruik te maken van dit masker zal het de vorming van gespleten haarpunten tegen houden.

Naast haarmaskers zijn er natuurlijk vele andere producten die je haar goed kunnen onderhouden. Hiermee bedoelen we niet alleen shampoo’s of conditioners voor je haar, maar ook verzorgingsproducten voor de andere delen van je lichaam waar je haargroei hebt. Hiermee doelen we niet alleen op scheerschuim, scheergel of ontharingscrème, maar ook aftershave of scheerbalsem.

Op de website Voordelig scheren worden veel van dit soort verzorgingsproducten met flinke kortingen aangeboden. Bovendien worden hier zelfs bekende merknamen met korting aangeboden, en er is sprake van gratis verzendkosten.