Wereld van vitamines

Vitaminen worden tegenwoordig overal ingestopt. Zo zijn er zelfs vitamine-chips en mineralen-jam. Het lijkt erop dat zelf ongezonde producten worden gemaakt door er maar vitamines aan toe te voegen. Vooral in  Amerika ,ja want alles kan in Amerika, wordt dit heel vaak gedaan. Voorheen werd dit in Nederland nog onmogelijk gemaakt door de warenwet. Tegenwoordig is deze wet aangepast en is het tegenwoordig wel weer mogelijk. Dit zou negatief kunnen werken omdat op die manier producten worden promoot die eigenlijk heel ongezond zijn.

Je zou kunnen denken vitamines kunnen geen kwaad. Dit is helemaal waar. Vitamines kunnen geen kwaad en worden steeds meer aangeboden. Now food en Mercola zijn aanbieders van vitamines. Deze zijn geheel natuurlijk en hebben als hoofddoel gezondheidsklachten te verhelpen en tevens te voorkomen. Als je goed eet krijg je deze vitamines vaak al wel binnen. Helaas doen mensen dit niet altijd door een dieet die ze volgen of een tekort die ze van nature al hebben. Supplementen zijn in deze hectische leven wel van belang.

Vitamine C is een van de belangrijkste vitamines die we nodig hebben. Vooral in bij sterke weerswisselingen waar we in Nederland last van hebben is dit heel belangrijk. Vitamine C draagt bij een goeie weerstand en zit over het algemeens veel in groente en fruit. Vitamine D is tevens van groot belang en wordt een mensen met een donkere huid vaak aangeraden om deze extra in te nemen. Vitamine D wordt namelijk aangemaakt door de zonlicht op onze huid. Vitamine A voorkomt dat we infecties krijgen deze is dan ook heel belangrijk en is te vinden in producten zoals vis, melk en groente en frui. Vitamine A wordt ook vaak toegevoegd aan producten in Nederland. Vitamine B6 is een vitamine soort waar veel vegetariërs mogelijk een tekort aan hebben. Deze vitamine zit in onder andere vlees, eieren en  vis. Vitamine B6 is ook wel te vinden in Groente maar ook in klein hoeveelheden.