Waarom ooglaseren in plaats van contactlenzen of bril?

Er zijn veel mensen die last hebben van slechtziendheid en daarom een bril of contactlenzen dragen. Tegenwoordig zie je wel minder mensen met een bril op omdat contactlenzen ook populair zijn geworden. Inmiddels is ook het ooglaseren een steeds beter gewaardeerde alternatief geworden van de conventionele methoden. Hoewel een bril dragen relatief goedkoop is vergeleken met een ooglaserbehandeling, moet een bril wel af en toe vervangen worden. Ook werkt een bril juist averechts voor de ogen. Juist door een bril te dragen worden de ogen lui en gaan ze nog meer achteruit. Een bril is dus eigenlijk geen echte oplossing  maar stelt een echte oplossing alleen maar uit.

Minder kans op infecties met ooglaseren vs. contactlenzen

Contactlenzen zijn populair geworden. Namelijk doordat men scherp kan zien zonder dat het zichtbaar dat men iets draagt om goed te kunnen zien. Het is echter absoluut niet het geval dat contactlenzen dragen minder complicaties veroorzaakt dan een ooglaserbehandeling. De kans op een ooginfectie door het dragen van contactlenzen is veel hoger dan de risico’s van een eenmalige oolaserbehandeling. Het is daarom een stuk veiliger voor je ogen om een ooglaserbehandeling te ondergaan.

Zeer hoge tevredenheid

Momenteel is 97% van de patiënten die een ooglaserbehandeling zijn ondergaan tevreden over de behandeling. Dat percentage is de hoogste van alle electieve chirurgische behandelingen en dat laat al zien hoe betrouwbaar ooglaseren is geworden. Ook blijven de risico’s alleen maar afnemen. Intralase heeft er voor gezorgd dat er geen mesje meer nodig is om een flapje te maken op het hoornvlies. Doordat er in plaats van een ultradun mesje een laser wordt gebruikt voor het maken van het flapje. Kan het niet alleen een stuk nauwkeuriger gedaan worden. Maar ook de kans op infecties is afgenomen. Die al een stuk lager was dan de kans op infecties door het gebruiken van contactlenzen.

Door een LASIK ooglaserbehandeling te nemen hoeft u geen brillen of hulpmiddelen meer te dragen om goed te kunnen zien. Juist het dagelijks in moeten doen van contactlenzen kan frustrerend zijn. Ook kan het wel eens voorkomen dat men de bril vergeet. Door een ooglaserbehandeling te ondergaan bent u van de hulpmiddelen af en kunt u werkelijk weer goed zien.