Waarom nagelbijten zo slecht is

Nagelbijten is vaak een teken van stress of verveling. Ook tijdens momenten van concentratie speelt nagelbijten vaak op. Het is een erg slechte gewoonte aangezien het slecht is voor je nagels en je gezondheid. Wat zijn de gevolgen en hoe kom je er vanaf? Alvast een goed nieuwtje: je hebt geen dure nagelsalon benodigdheden nodig om er vanaf te komen.

Gezondheid

Op je handen zitten altijd veel bacteriën en aangezien je bij het handen wassen niet altijd onder de nagels kunt komen zitten er daar nog veel meer. Dat betekent dat al die bacteriën in aanraking komen met je mond wanneer je nagels bijt. Dat geeft een verhoogd risico op een infectie in zowel de mond als bij de vingers.

Tanden

Daarnaast zijn nagels soms zo hard en is de drang om ze af te bijten zo groot dat er zelfs stukjes van je tanden af kunnen breken. Wanneer ze niet afbreken lopen je tanden nog steeds het risico dat er gaatjes in ontstaan door de hoeveelheid bacteriën. Dat kan uiteindelijk ernstig tandbederf als gevolg hebben.

Speeksel

Het speeksel die vaak terecht komt op de vingers tijdens het nagelbijten kan ook zorgen voor problemen. Nagels en vingertoppen zijn namelijk dus vaak vochtig waardoor schimmelinfecties kunnen ontstaan aan de nagels. Moet je je eens voorstellen dat je die schimmel dan weer naar je mond brengt!

Vingers

Vingers hebben het zwaar te verduren bij mensen die op hun nagels bijten. Nagels kunnen namelijk ingroeien op plekken waar de nagelbijter niet goed bij kan. Door het bijten kunnen er daarnaast scherpe randjes en puntjes ontstaan die in de huid prikken waardoor er een infectie kan groeien. De huid kan hierdoor gaan ontsteken.

Oplossing

Van nagelbijten kun je af komen. Er zijn veel middelen op de markt die je helpen om te stoppen met nagelbijten. De oplossing kan zijn door een vies goedje op de nagels te smeren waardoor de smaak tegenvalt. Het probleem kan ook dieper liggen en hierbij kan een hypnotiseur een uitkomst bieden.