Waarom bewegen zo gezond is!

Nederland is een fietsland. Nergens anders pakken mensen zo vaak de fiets als wij Nederlanders. Toch zouden we met z’n allen toch wel eens wat vaker de fiets mogen pakken! Het heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. In dit artikel zet ik de belangrijkste gezondheidsvoordelen van beweging voor je op een rijtje! Hopelijk is dit artikel een bron van inspiratie om eens wat vaker te bewegen!

We bewegen vaak te weinig

Heb jij een kantoorbaan? Dan zit je zo’n 7 a 8 uur per dag. Wanneer je met de auto gaat komt de reistijd daar nog eens bovenop. Na een lange dag werken skip je dan ook maar eens een keer de sportschool. Vervolgens zit je de hele avond op de bank Game of Thrones te kijken. Je beweegt dus bijna niet. Ons lichaam is niet gemaakt om zo weinig te bewegen. Om optimaal te slapen en wat strakker in je vel te zitten is beweging belangrijk. Pak dus vaker vaker de fiets naar je werk en sla de sportschool niet over.

Fietsen gemakkelijke manier van bewegen

De fiets naar je werk pakken of een boodschapje doen op de fiets is één van de meest toegankelijke vormen van beweging. Toch doen we het met z’n allen te weinig. Wil je wel graag met de fiets, maar heb je er momenteel geen? Ga voor deskundig advies langs bij Tweewielerhoek Reinier in Kampen.

Minder CO2 uitstoot

Het zou beter zijn als iedereen wat vaker de fiets pakt naar werk of voor een boodschapje. Minder auto’s op de weg betekent minder CO2 uitstoot. Minder CO2 uitstoot betekent een verbetering van de algemene gezondheid. In Amsterdam wordt momenteel gestimuleerd om de fiets te pakken. Dit doet de gemeente door de prijzen voor parkeren te verhogen. Woon jij in een grote stad zoals Amsterdam? Pak dan je fiets. Goed voor je gezondheid en je portemonnee.

Betere mentale weerbaarheid

Ieder mens ervaart wel eens stress. Sommigen belanden in een depressie. Gemiddeld genomen voelen de meeste mensen zich 3/4 dagen mentaal minder sterk. Het beste is om elke dag even actief te bewegen. Met beweging kun je even je ‘hoofd leegmaken’. Maak eens een wandeling in je pauze op het werk. Je hoeft niet gelijk als een topsporter te leven. Maar laat je leven positief beïnvloeden door wat gezonde beweging!