Vijf vragen over gelnagels

Met slanke handen en lange, ranke vingers word je geboren. Het zit in je genen. Toch kan ook jij voor de dag komen met schitterende, verzorgde handen en perfect gemanicuurde nagels. Hoe? Gewoon door te investeren in je nagels. Er is altijd wel een nagelstudio bij jou in de buurt. Wil je op kosten besparen, dan is online gelnagel producten kopen een goede optie.

Wat zijn gelnagels?

De gellak is een vloeibare harsachtige substantie die je net als de traditionele nagellak aanbrengt op je nagel. Met een penseel worden een voor een verschillende laklagen aangebracht die moeten worden uitgehard onder een uv-lamp. Vaak wordt gebruik gemaakt van zogenaamde tips, kunstnagels, die op de natuurlijke nagel worden geplakt.

Zijn gelnagels duur?

Ben je van plan om de gang naar de nagelstudio te maken? Dan zal je eerst een nagelset moeten laten aanbrengen. Dat is meteen de grootste investering. Ga uit van een bedrag van rond de 40 euro of meer. Vervolgens zul je iedere drie à vier weken je gelnagels moeten laten bijwerken. Denk aan zo’n 20 euro per keer. Vind jij dit erg veel geld voor verzorgde handen? Er zijn diverse online winkels, die al een startersset aanbieden vanaf 30 euro. De investering heb je zo weer terugverdiend.

Hoe vaak moet je gelnagels bijwerken?

Een nagel groeit 2 tot 3 millimeter per maand. In de zomermaanden groeit een nagel bovendien harder dan in de winter. Net als bij geverfd haar, komt er een moment dat je de uitgroei ziet. Veel nagelstudio’s adviseren daarom om je nagels tenminste om de drie weken te laten bijwerken. In de praktijk gaan veel vrouwen om de maand. Als een nagel breekt of loslaat zul je deze tussentijds moeten laten repareren door de nagelstyliste. Ga uit van een bedrag van rond de 20 euro voor het laten bijwerken van je nagels.

Zijn gelnagels slecht?

Laat je niet van de wijs brengen door de vele fabels die over gelnagels de ronde doen. Een veel gehoord verhaal is dat gelnagels slecht zijn voor je nagels. Als de nagels op de juiste manier zijn aangebracht en worden verwijderd, kan het geen enkel kwaad. Sterker nog, het is de oplossing voor nagelbijters. Het is overigens wel verstandig om je gelnagels op tijd bij te (laten) werken. Laat je ze te ver uitgroeien dan verliest de gelnagel zijn stevigheid en breekt hij gemakkelijk af. Wat overigens wel klopt is dat je beter kunt wachten met gelnagels tot na je 16e. Dit heeft weer te maken met het nagelbed dat nog niet is uitgegroeid.