Voorkomen van ziekte is beter dan genezen, doe een bodyscan

Veel mensen hebben er ervaring mee, een klein pijntje die langzaam maar zeker uitgroeit tot een wat grotere pijn. En vervolgens bij de dokter te horen krijgen dat het allemaal wel te genezen is. Maar het sneller te verhelpen was geweest wanneer ze eerder bij de dokter waren gekomen.
Vaak denk je er dan wat luchtiger over. Het is immers genezen en niets meer aan de hand dus waar maken we ons nog druk om. Maar wat nou wanneer de pijn steeds erger wordt en je negeert het. Je gaat uiteindelijk wel naar de dokter maar krijgt te horen dat je kanker hebt, die inmiddels moeilijk te genezen is? Een enorm heftige ervaring, want je moet door de medische molen en wordt waarschijnlijk geopereerd. En je krijgt daarnaast waarschijnlijk een chemokuur waar je ook niet heel vrolijk van wordt. Een bodyscan is de oplossing.

Een bodyscan laten doen

Stel dat je dit had kunnen voorkomen. Door het op een eerder stadium te kunnen ontdekken, zou je het dan gedaan hebben? Waarschijnlijk wel! Want immers is voorkomen in zo’n geval echt heel veel beter dan het genezen ervan. In Nederland zijn er verschillende partijen die je hiermee kunnen helpen en assisteren. Door middel van het doen van een total bodyscan, waarin je lichaam wordt gescand door een CT scan kunnen kankercellen, maar ook andere ziektes binnen een vroeg stadium worden ontdekt en wellicht verholpen.

Verholpen natuurlijk in de ruime zin van het woord, want je bent er vroeg bij, wat altijd beter is dan later maar je bent door een body scan in ieder geval op tijd genoeg er nog wat aan te doen. Een bodyscan laten uitvoeren door een partij is altijd slim om te laten doen, al was het maar een checkup om te kijken of je nog steeds zo gezond bent als je je voelt.