Voorkom een legionella besmetting tips en advies

Legionella besmetting
Legionella is een bacterie waar niemand vrolijk van wordt. Wanneer u na een legionella besmetting alleen een griepje heeft, gaat dit binnen een paar dagen weer over en hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer u een longontsteking heeft na aanleiding van een legionellabacterie moet u direct actie ondernemen omdat u dan een besmetting heeft met mogelijk ernstige gevolgen. In dit artikel leest u meer over een legionella besmetting en hoe u een besmetting kunt voorkomen.

Legionella besmetting voorkomen

De kans op een legionella besmetting met daarbij gevolgen is klein en daarom is dit gemakkelijk te voorkomen. U kunt dit voorkomen door onderstaande punten serieus te nemen:

  • De temperatuur van het warmwatersysteem moet boven de 60 graden zijn. Met een temperatuur tussen de 25 en 45 graden Celsius kan de legionellabacterie zich fijn nestelen in het water.
  • Bent u een aantal dagen op vakantie geweest? Spoel dan de leidingen goed door, zodat aanwezige bacteriën gedood worden.
  • Reinig uw luchtbevochtiger met gekookt water

Naast deze zijn er nog veel meer tips te vinden om uzelf nog beter te beschermen tegen de legionella bacterie. Een legionella besmetting is namelijk niet fijn.

Hulp van Purus bij deze besmetting

Bij een legionella besmetting gaat Purus BV zorgvuldig te werk. Dit wordt gedaan door middel van een specialistisch proces. Kennis en ervaring is daarom ook zeker van belang. Gelukkig is daar bij Purus BV sprake van. Voor vragen, advies of meer informatie kunt u altijd contact met hen opnemen. Zij zijn er voor u en helpen u daarom ook graag.