Voordelig, veilig en gezond jong worden

Duur, gevaarlijk en slecht, dat zijn gedachtes die meestal door je hoofd schieten als je gezichtsbehandeling met botox of fillers hoort. Alle drie zijn ze onterecht, want met de technologie en kennis van nu kan er weinig mis gaan bij een gezichtsbehandeling. En voor een voordelige prijs zal je even goed op het internet moeten kijken en verschillende gezichtsbehandelingsklinieken met elkaar vergelijken. Maar dan vind je ook wat.

Laten we eerste beginnen met het vooroordeel duur. Een gezichtsbehandeling met botox of fillers hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je goed op het internet zoekt, dan zal je ook vast wel een aantal goedkope en goede gezichtsbehandelingsklinieken tegenkomen. Natuurlijk zitten er verschillen in de prijzen. Bekende klinieken zullen dan ook een hogere prijs vragen dan een minder bekend kliniek. Daar tegenover staat niet dat minder bekende klinieken niet goed zijn. Zo kan botox in Amsterdam duurder zijn dan botox in Rotterdam. Maar ongeacht bij welk kliniek je je laat behandelen, u en uw rimpels zijn in goede handen.

Gevaarlijk wordt ook nog wel snel gedacht over een botox behandeling. Ook dit is niet helemaal waar. Botox is alleen gevaarlijk wanneer je deze in hoge concentraties toedient. Dit is te vergelijken als een overdosis van een medicijn. Daarom is het aan te raden er geen gewoonte van te maken om botox of fillers toe te laten dienen. Ook wordt er geadviseerd om niet op jonge leeftijd al te beginnen aan botox behandelingen of fillerbehandelingen. Al met al, botox is dus niet gevaarlijk wanneer je deze op een correcte manier door een professionele arts in de goede hoeveelheid laat toedienen.

Dat het erg slecht is voor je gezondheid is ook dat je vaak hoort over botox. Maar hoe slecht is het dan en wat is er slecht aan? Zoals eerder genoemd is botox alleen slecht wanneer deze in hoge concentraties worden toegediend. Daarnaast komt het zelden voor dat je er gekke bijwerkingen van krijgt. Als laatste wordt een botox behandeling flink afgeraden tijdens de zwangerschap omdat daar nog niet voldoende informatie over bekend is.

Kortom, deze vooroordelen over botox zijn dus allemaal niet waar. Misschien is het inderdaad wel een eng idee dat je een middel in je gezicht krijgt gespoten. Maar zorg ervoor dat je je goed door je behandelende arts wordt geïnformeerd.