Vitamine D supplementen!

Het lichaam heeft vitamine D nodig om de benodigde calcium uit ons eten op te nemen. Dit is van belang voor de groei en dit zorgt ervoor dat onze botten en tanden gezond en stevig zijn. Vitamine D is eigenlijk niet één vitamine maar het bestaat uit meerdere stoffen. De vitamines die het meest voor het lichaam van belang zijn, zijn de vitamine D2 en vitamine D3. De vitamine D3 kunnen we zelf opnemen door zonlicht en door etenswaren zoals vette vis, vlees en eieren. Als je een tekort aan vitamine D hebt dan kan dat voor vervelende verschijnselen zorgen zoals vermoeidheid en uiteindelijk zelfs tot depressie.

Vitamine D via zonneschijn

Zoals eerder beschreven kunnen wij vitamine D uit zonlicht halen. ’s Winters is de zon in Nederland niet sterk genoeg om er voldoende vitamine D uit te halen doordat de aarde anders staat ten opzichte van de zon. Mensen die in een zonnig gebied leven zoals de Cariben kunnen 100 keer zoveel vitamine D omzetten uit zonlicht in vergelijking met mensen uit bijvoorbeeld Nederland. In die landen hoeven ze dus niet op te letten dat ze genoeg vitamine D binnenkrijgen.

Vitamine D supplementen

Het is bekend dat bepaalde groepen mensen extra moeten opletten dat ze genoeg vitamine D binnenkrijgen. Kom je te weinig buiten, heb je een licht getinte huidskleur of ben je een jong kind dan kan het handig zijn op vitamine D supplementen te nemen. Er zijn een aantal voorbeelden van ziekten die met vitamine D tekort te maken kunnen hebben. Heb je bijvoorbeeld last van depressies, hoge bloeddruk of chronische vermoeidheid dan kan het verstandig zijn om vitamine D supplementen te bestellen. Deze supplementen helpen het lichaam voldoende vitamine D binnen te krijgen wat heel veel positieve effecten heeft op het lichaam. Het bevordert bijvoorbeeld ook de gezondheid van je organen. Kortom zorg ervoor dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt en vooral tijdens de winterperiode is het handig om supplementen te gebruiken.