Uitvaartverzekering en de voordelen en de nadelen

Uitvaart voordelen en nadelen
Een uitvaartverzekering is niet het leukste om aan te denken, maar soms kan je toch al eens bezig zijn met wat je wilt wanneer het gedaan is voor jou. Dit klinkt raar, maar heeft toch zo zijn voordelen. Door hier mee bezig te zijn, weet je vooraf hoe het zal verlopen. Dit geeft je misschien al een rustiger gevoel ook wanneer je weet dat het geregeld is. Bovendien bespaar je je familie en vrienden hier ook mee. Zo kunnen zij zich volledig focussen op het rouwproces in plaats van op de regelingen die erbij komen. Wat houdt dit dan precies in?

Bij een uitvaartverzekering worden alle kosten die met een begrafenis of crematie horen opgevangen. Dit betekent dat je familie niet meer hoeft op te draaien voor de doodskist, voor de koffietafel enzovoort. Hier heb je jezelf vooraf voor verzekerd. Hoe gebeurd dit dan of hoeveel kost dit dan vraag je je misschien af. Vooreerst kies je zelf bij welk bedrijf je je uitvaartverzekering wilt. Dan beslis je zelf voor hoeveel je je wilt laten verzekeren. Voor velen geldt een bedrag van gemiddeld 5000 euro, maar dit kan ook meer zijn. Dit bepaal je zelf. Dan bepaal je voor jezelf hoe lang je hiervoor wenst te betalen, aan de hand hiervan berekent dit bedrijf dan de premie die je dient te betalen.

Voordelen en nadelen van een uitvaartverzekering

De voordelen hiervan kon je hierboven al bekijken: je geeft je familie meer zekerheid en je weet dat je een mooi afscheid krijgt, een zoals je zelf wou. Nadelen zijn er niet echt. Wat je eventueel als nadeel zou kunnen zien, is dat je hiervoor een premie betaalt en dat je zo nadenkt over je eigen dood, wat misschien niet zo fijn is. Anderzijds wegen de nadelen niet op tegen de voordelen en ben je beter voorbereid vooraf op alles!