Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekering afsluiten
Het wel of niet afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke vraag. Speciaal voor jou geven wij hieronder een onderbouwing van beide keuzes. Ontdek de voordelen en nadelen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

De voordelen van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering geeft zekerheid. Je weet op dit moment zeker dat de uitvaart goed geregeld wordt. Hier hoef je je dan in je verdere leven geen zorgen meer over te maken. Het geeft een stukje zekerheid en dankzij de uitvaartverzekering weet je zeker dat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt. Ook komen de nabestaanden op deze manier niet onverwachts voor kosten te staan. Je wilt natuurlijk niet dat je nabestaanden na je overlijden plotseling veel geld moeten neerleggen.

De nadelen van een uitvaartverzekering

Een nadeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat je niet weet wanneer je overlijdt. Hierdoor is er een kans dat je meer betaalt dan dat je uitvaart daadwerkelijk zou gekost hebben. Je zou dan dus meer geld besparen als je geen verzekering af zou sluiten. Daarnaast heb je vaak geen vrije keuze in de verloop van je uitvaart, als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten. De meeste dingen worden op dat moment voor je bepaalt. Het is goed om jezelf af te vragen of dat is wat je daadwerkelijk wilt.

Andere opties

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan sparen voor je uitvaart. Hiervoor leg je elke maand een bepaald bedrag apart. De tijd dat je gaat overlijden is hierbij een onzekere factor. Het kan dus zijn dat je op dat moment nog niet genoeg geld hebt gespaard. Wanneer je helemaal niks regelt en je niet genoeg geld hebt, dan zijn de kosten van je uitvaart voor je nabestaanden. Er wordt dan van hen verwacht, dat zij jou uitvaart gaan betalen.

Het is goed om bij jezelf af te vragen wat je precies wilt bij je uitvaart. Laat je adviseren door Rina Uulders uitvaartverzorging !