Een uitvaart in goede banen leiden

Zo is het leven. Er is een tijd van komen en gaan. Helaas op het moment dat jij dit leest, ben je waarschijnlijk een dierbare verloren. Wanneer iemand overleden is, is het belangrijk om enkele praktische zaken te regelen. Zo moet je onder andere een ‘verklaring van overlijden’ laten opstellen door een huisarts. Vervolgens neem je contact op met een uitvaartverzorger. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in assen?

Gastenlijst samenstellen

Wie vraag je wel en wie niet? Dat is een lastige vraag. Bij een begrafenis is het zeker niet, hoe meer hoe beter. De overledene moet natuurlijk wel een bepaalde band hebben gehad met de gasten. Het makkelijkst is om met een aantal familieleden en/of vrienden de lijst samen te stellen. Zij kennen de overledene goed en weten wie hij/zij wel/niet op de begrafenis zou willen hebben. Stuur een uitnodiging die past bij de overledene en licht een positieve noot uit in de kaart.

Wensen overleden persoon

Heeft de overledene wel eens gepraat over zijn eigen uitvaart? Zijn er in dit gesprek bepaalde wensen naar voren gekomen? Het is natuurlijk prachtig als de wensen van de overledene gerealiseerd kunnen worden. Vaak zijn het kleine wensen die op de dag zelf iets laten zien over de persoon in kwestie.

De dag zelf

De voorbereiding zit erop. Alle gasten druppelen binnen en de uitvaart staat op het punt om te beginnen. Ga in zee met een uitvaartonderneming die jouw op de dag zelf volledig ontzorgt. Zo kun je de gehele dag met je familie en vrienden wijden aan de overledene. Klik hier om naar de website van uitvaartverzorging Kiers te gaan.

Na de uitvaart

De dag van de uitvaart is voorbij. Maar dan is het nog niet klaar. Het verwerkingsproces zal dan pas beginnen. De leegte zal moeten opgevuld worden ook al is dat bijna onmogelijk. Naast het emotionele, zijn er ook nog een aantal praktische zaken die geregeld moet worden. Zo moet je de verzekeringen stopzetten. Ook is het aan te raden om ‘verklaring van erfrecht’ op te laten stellen door een notaris. Informeer daarnaast de bank en bedrijven waar de overledene abonnementen en dergelijke heeft lopen.