Een toiletstoel kopen voor als je wat ouder bent

Toiletstoel
Als je lichaam een dagje ouder wordt, kunnen dagelijkse bezigheden ook steeds lastiger worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je huis schoon houden of douche. Ook naar de wc gaan kan lastig worden. Wanneer hier moeilijkheden mee ontstaan, kun je afhankelijk worden van anderen en dat is voor veel mensen erg vervelend. Toch is het, met een toiletstoel kopen wellicht mogelijk om jezelf te redden. Een toiletstoel maakt het namelijk veel makkelijker om naar de wc te gaan!

Wat is een toiletstoel

Je kunt natuurlijk niet ineens een toiletstoel kopen. Want wat is het dan eigenlijk precies? Het woord zegt het eigenlijk al. Het is eenvoudigweg een stoel met een gat in het midden waar een pot onder hangt. Je kunt dus op deze stoel gaan zitten alsof je gewoon naar de wc gaat. Waar de wc vaak echter lager is en weinig houvast biedt, heeft de toiletstoel handige leuningen. Bovendien zijn ze vaak een stuk hoger waardoor het eenvoudiger is om te gaan zitten. De pot of toiletemmer is eenvoudig los te maken en te legen.

Veel keuze

Een toiletstoel kopen? Dan kom je uit op veel verschillende toiletstoelen in verschillende prijsklassen. Je kunt dan ook kiezen voor extra opties. Zo zijn er bijvoorbeeld toiletstoelen met een extra stevige leuning of toiletstoelen met wieltjes aan de onderkant. Dat laatste is erg handig omdat je dan heen kunt rijden waar je wilt voor bijvoorbeeld wat privacy. Natuurlijk kun je dan ook een rem erop zetten zodat de stoel niet onverwacht wegrijdt. een andere extra optie is dat de stoel inklapbaar is. Hierdoor kun je de stoel meenemen wanneer je op vakantie gaat of een weekje op bezoek gaat bij vrienden of familie. Handig extra weetje: vrijwel alle toiletstoelen kun je ook gebruiken als douchestoel.