Tips om je relatie te redden

Elke relatie heeft te maken met ups en downs. Soms heb je te maken met te veel downs en te weinig ups. Ruzies, onenigheid en problemen met kinderen, familie of iets anders kunnen er voor zorgen dat je relatie een deukje oploopt. Het zou zonde zijn als je relatie door dit soort voorbeelden op de klippen loopt.

Professionele hulp

Denk je dat jouw relatie alleen nog te redden is met behulp van een professional. Is de nood hoog? Is praten bijna niet mogelijk zonder in een woordenwisseling of ruzie te belanden mogelijk. Gevoelsbalans is de specialist op het gebied van relatietherapie in Zwolle.

Ben je bereid om wat water bij de wijn te doen? En je partner ook? Lees dan de onderstaande 3 tips eens goed door. Probeer deze tips op te volgen. Lukt dat niet? Dan kun je altijd nog contact opnemen met een relatietherapeut.

Terug naar hoe het begon

Ga even terug naar die tijd dat jij verliefd op elkaar werden. Toen besloot je om dingen voor elkaar te laten. Moeite voor elkaar te doen. Nu zou dat niet anders moeten zijn. Verliefdheid is overgegaan in liefde. Geef dat niet zomaar op. Ga voor elkaar door het vuur. Net zoals een voetbalteam met een dissonant in het team zwakker speelt, kan jullie relatie last hebben van slechts één probleem.

Luisteren en begrijpen

Mensen zijn egoïstisch ingesteld. In eerste instantie denken we alleen aan onszelf. Probeer je te verplaatsen in de ander. Door goed te luisteren naar iemand geef je de ander het gevoel dat je hem of haar wilt proberen te begrijpen. Een goede manier om te luisteren is om minder te praten dan de ander. Laat de ander uitpraten en probeer elkaar argumenten te begrijpen en niet gelijk te weerleggen met jouw argumenten.

Spendeer tijd met elkaar

Als er problemen zijn binnen jullie relatie, zorg dan dat je niet te veel afstand van elkaar neemt. Probeer af en toe over de problemen te praten en op andere momenten leuke dingen met elkaar te doen. Dit kan een helend effect hebben op de serieuze gesprekken aan de keukentafel.