Tandarts worden?

Lijkt het jou leuk om bij mensen in de mond te kijken en voelen? Je moet niet vies zijn een stinkende adem en eventueel bloed. Wat zijn de kwalificaties die een tandarts moet hebben? Hoe moet je overkomen op je patiënt? Allemaal vragen die ik hoop te beantwoorden in artikel. Klik op de link als je op zoek bent naar een tandartspraktijk in Meppel.

Je moet een mensenmens zijn

Je moet als tandarts een mensen mens zijn. Een praatje maken met mensen moet voor jou geen probleem zijn. Mensen vinden een bezoek aan de tandarts vaak toch een uitstapje. Mensen vinden het fijn als ze zich op hun gemak voelen bij de tandarts. Hij/zij komt natuurlijk wel even in je privézone.

Slimmer dan slim zijn

Heb jij VWO gedaan op de middelbare school en heb je affiniteit met gezondheid? Heb je bijvoorbeeld het profiel mens & gezondheid gedaan? Wellicht is het dan een idee om een universitaire opleiding te volgen in de tandheelkunde. De opleiding duurt in totaal 6 jaar: 3 jaar bachelor en 3 jaar master. Als je dit hebt doorstaan mag je de titel Master of Science in de tandheelkunde voeren.

Wat doet een tandarts zoal?

Een tandarts krijgt veel te maken met periodieke controles. Wanneer er iets mis is met het gebit dan moet er vaak een aparte afspraak gemaakt worden. Bij de balie wordt er door de medewerker een nieuwe afspraak ingepland. Een korte afspraak duurt vaak ongeveer 15 minuten. Hierin geeft de tandarts bijvoorbeeld een gebitsreiniging en worden gaatjes gevuld. Lange afspraken (+30 minuten) kunnen bestaan uit wortelkanaalbehandelingen en kronen en bruggen plaatsen.

Kans op een baan?

Wanneer je je opleiding tandheelkunde hebt afgewerkt heb je veel kans op een baan. Tandheelkunde staat op 3e plek van opleidingen met een zeer goede startpositie op de arbeidsmarkt.

Aan de slag

Het is belangrijk om actief tijdens je studie te netwerken. LinkedIn is daar een geweldig platform voor. Ongeveer 80% van de werkende bevolking in Nederland heeft LinkedIn. Een ideaal platform om mensen te leren kennen. Zorg er met behulp van LinkedIn voor dat je na je studie vrijwel gelijk aan de slag kunt bij een tandartspraktijk.