Soorten weegschalen

Er zijn diverse soorten en maten aan weegschalen te verkrijgen op de markt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Weegschalen worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo zijn er weegschalen die bedoeld zijn voor het wegen van brieven, voor het wegen van sieraden en juwelen, industriële weegschalen, laboratorium weegschalen, badkamerweegschalen en babyweegschalen. Ook zijn er pocketformaat weegschalen

De brievenweegschaal

De brievenweegschaal komt samen met de personenweegschaal het meeste voor. De weegschaal is zoals de naam het al zegt bestemd voor het wegen van brieven en pakketten. Brievenweegschalen zijn te krijgen in diverse modellen en worden veelal gebruikt door bedrijven die regelmatig brieven en pakketten verzenden.

De pocketweegschaal

De pocketweegschaal is een klein formaat weegschaal die je mee kunt nemen in je broekzak. Deze weegschaal is handig voor diverse outdoor activiteiten zoals vissen of jagen. Ze wegen voorwerpen tot zo’n 500 gram zwaar.

De juwelenweegschaal

De juwelen weegschaal is een zeer nauwkeurige weegschaal die bestemd is voor het wegen van sieraden, juwelen en edelstenen. Deze weegschaal kan vaak tot een tiende van een gram meten.

De industriële weegschaal

De industriële weegschaal is bestemd voor voertuigen en grote voorwerpen. Een goed voorbeeld daarvan is de weegbrug voor vrachtwagens of de platformweegschaal die je vaak ziet bij oud ijzer handels.

De laboratoriumweegschaal

De laboratoriumweegschaal wordt veelal gebruikt door de medische en de wetenschappelijk wereld. Deze weegschaal kan zelfs hele kleine stofdeeltjes wegen.

De badkamerweegschaal

Bijna iedereen heeft wel een weegschaal in de badkamer staan. Er zijn mechanische en digitale badkamerweegschalen. De digitale weegschaal maakt de laatste jaren echt een opmars. Naast gewicht meet een digitale weegschaal tegenwoordig ook lichaamsvet percentage, hartslag en allerlei andere waarden zoals bijvoorbeeld de luchtkwaliteit. Een goed voorbeeld van een dergelijke weegschaal is de Withings weegschaal.

De babyweegschaal

De babyweegschaal is bedoeld voor het wegen van baby’s. Deze weegschalen meten niet alleen gewicht, maar ook melkconsumptie.