Snel afvallen met vijf praktische tips

Snel afvallen
Wil je snel afvallen? Wil je je nooit meer hoeven te schamen voor je lichaam, gewoonweg lekkerder in je vel wil zitten en op een gezonde manier wilt afslanken? Blijf dan vooral lezen. Als je hetzelfde blijft doen als dat je altijd hebt gedaan, verandert er natuurlijk niets. Goed dat je daarom leest, want ik ga je in dit artikel leren hoe dat kan!

Om af te vallen zal je op een aantal dingen moeten letten. Allereerst is het belangrijk om veel groente te eten, te bewegen en vooral gezonde vetten te eten. Oké, dit klinkt goed! Maar hoe kun je er in de praktijk nou voor zorgen dat je slanker wordt? Hieronder een aantal praktische tips die het je makkelijker maken.

Snel afvallen door goed slapen

Zo’n 7-8 uur slaap per dag is gezond. Bij te weinig slaap wordt het hongerhormoon verstoord, waardoor je meer trek krijgt. Drie snel afvallen tips om je nachtrust te bevorderen:

  1. Vermijd cafeïne of alcohol
  2. Drink in plaats daarvan thee (dit is ook nog eens gezond en lekker)
  3. Zorg voor een zo donker mogelijke slaapkamer

In eerste instantie lijkt alcohol een goed inslaapmiddel, terwijl alcohol de kwaliteit van je zelf slaap verslechtert. Ook de werking van cafeïne kan negatieve effecten hebben op de slaap. De beperking van licht in je kamer zal de aanmaak van het slaaphormoon melatonine niet verstoren.

Doe gezonde boodschappen

Ga je boodschappen doen? Maak thuis direct een boodschappenlijstje met uitsluitend gezonde producten. Nu is het misschien moeilijk om in één keer te stoppen met alles. Je kan daarom één of twee producten die je normaal wel koop, niet op het lijstje zetten. Kies in plaats daarvan fruit en groente. Bij het volgen van deze tip zal je het veel makkelijker maken door jezelf steeds meer te omringen met enkel gezonde tussendoortjes in de buurt.

Voorkom verveling

Komt het je bekend voor? Je bent jezelf onwijs aan het vervelen. Zonder dat je het echt door hebt ga je eten. Het eerste wat er in je opkomt is de koelkast opentrekken, de voorraadkast nog eens bekijken om de eerste en de beste zak chips naar binnen te werken. Als je in plaats van te eten, iets actiefs gaat doen, zal je merken dat je weer meer energie hebt om leuke dingen te doen, waar je misschien eerst geen zin in had.

Schrijf op wat je allemaal eet en drinkt

Pak een pen en papier of een notitieboekje aan het einde van de dag en noteer alles wat je die dag allemaal hebt gegeten. Nu heb je inzicht in hoeveel en wat je daadwerkelijk eet en kun je ook uitrekenen hoeveel calorieën je binnen krijgt. Doe je dit iedere avond op een vast tijdstip, dan zal je een voedingspatroon gaan zien. Door het op te schrijven, word je bovendien bewuster van je eetgedrag en snel afvallen.

Bekijk een filmpje over gezond eten en afvallen

Bekijk bijvoorbeeld afslanken filmpjes voor meer gratis tips over snel afvallen en ontdek de belangrijkste factoren om zo snel mogelijk af te vallen. Deze techniek heeft al veel andere mensen geholpen om snel af te vallen.