De E-sigaret is het nieuwe roken van de toekomst!

Een e-sigaret is een stuk gezonder als een traditionele sigaret omdat er geen verbranding plaatsvindt. De e-sigaret werkt significant anders. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk precies, en wat wordt er gerookt of liever gezegd verdampt?

Het oude roken versus de e-sigaret

Dat de e-sigaret wordt gezien als het nieuwe roken van de toekomst is een trend die al enige tijd speelt. Het heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van het gewone roken. Een aantal grote voordelen zijn onder andere dat er geen gevaarlijke stoffen zoals koolmonoxide en teer in het lichaam terecht kunnen komen. Natuurlijk doordat er bij elektrisch roken geen verbranding plaatsvindt. Bij het roken van normale sigaretten is dit wel het geval. Op de pakjes sigaretten staan dan ook met dikke letters aangegeven dat roken slecht is voor de gezondheid.

Behalve dat het slecht is voor diegene die zelf rookt, is het ook zeer schadelijk voor zijn of haar omgeving. Het zogenaamde meeroken. Voor veel verstokte rokers  blijkt het echter toch enorm lastig om, indien men jaren heeft gerookt deze eigenschap op te geven. Hierbij liggen er enorme kansen voor de e-sigaret om als hulpmiddel in te zetten bij het stoppen met roken. Er wordt enerzijds wel aan de behoefte voldaan doordat je nog steeds indien men dat wenst in je nicotinebehoefte kunt voorzien en je tevens nog steeds inhaleert zodat je dat typische rookgevoel krijgt. Het grote voordeel is echter dat er geen gevaarlijke stoffen in het lichaam terecht komen. Die wel bij de normale sigaret vrijkomen. Hoe werkt dit nu eigenlijk?

Vloeistof als vervanging voor tabak

Bij het gebruik van een elektrische sigaret worden er vloeistoffen gebruikt welke ook wel e-liquids genoemd. E-liquids worden eigenlijk gezien als een vloeistof die de tabak vervangt. E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes of zelfs helemaal nicotinevrij. Door deze verschillende nicotinesterktes is het dus ook mogelijk het nicotinegehalte langzaam af te bouwen. Door het grote aanbod aan verschillende smaken is er voor een ieder wat wils bij. Het is ook mogelijk allerlei smaken of nicotinesterktes met elkaar te mengen om op deze manier uw eigen e-liquid samen te stellen. Wanneer men overstapt naar een e-sigaret is dat even wennen. Maar het levert u veel gezondheidsvoordelen op en het scheelt aanmerkelijk in uw portemonnee.