Schone lucht met Viridi Air

Sinds 2020 heb je vast al eens gehoord dat schone lucht belangrijk is, o.a. tegen virussen. Dat klopt! Toch was schone lucht al jaren erg belangrijk maar kreeg het niet de aandacht die het verdiende. En dan zijn vooral fijnstof, CO2 en VOC’s de ondergeschoven kindjes.

Ook al associeert menigeen schone lucht met virusvrije lucht: er is meer aandacht! En daar gaat het om. Viridi Air is opgericht in 2019. Vooral om meer bewustwording te creëren voor schone gezonde lucht: zowel de binnen- als de buitenlucht. Bedrijven die vinden dat ze echt iets doen met de luchtkwaliteit voor klanten of personeel kunnen bij Viridi Air, Partner worden. Er gaat echter wel een beoordeling aan vooraf. De criteria waaraan voldaan moet zijn staan gepubliceerd op Viridi Air Bedrijven die eraan voldoen ontvangen het Schone Lucht-certificaat, het Schone Lucht-label en marketing exposure.

Daarnaast doet iedere Viridi Air partner automatisch mee met de 100% groene en duurzame buitenfilterprojecten. Die projecten zijn bedoeld om de buitenlucht schoner te maken. Er worden uitsluitend bomen gebruikt die bovengemiddeld goed de lucht zuiveren. Sommige bomen blinken hier namelijk in uit. Daarbij worden de bomen niet als een traditioneel bosgebied geplaatst maar juist in stroken, lanen. Het worden een soort windvangers. Dit zorgt er vooral voor dat grote hoeveelheden fijnstof uit de lucht worden gehaald maar ook NOx of andere gassen. Bedrijven die nog beter willen laten zien dat ze bijdragen aan schone lucht zijn partner bij Viridi Air.

Viridi Air hoopt door meer reuring en bewustwording te creëren (met name via de Schone Lucht-storyteller op Linkedin) dat mensen allemaal na gaan denken over meer schone gezonde lucht voor een gezonder leven.

Als iedereen een kleine stap gaat zetten voor meer schone lucht wordt Nederland een stuk gezonder! Meer weten of ook meedoen bij Viridi Air? Kijk eens op de website.