Rolstoelen in verschillende uitvoeringen

Rolstoelen
Bij langdurig rolstoelgebruik is het altijd fijn dat de rolstoel voldoet aan de eisen van de gebruiker. Gelukkig is het, dankzij het veelzijdige aanbod in verschillende rolstoelen, goed mogelijk om een rolstoel te vinden die geheel voldoet aan de wensen van de rolstoelgebruiker. Toch kan het aanbod met verschillende rolstoelen soms wat overweldigend zijn. Hierdoor kan het maken van de juiste keuze voor een rolstoel best lastig zijn. We geven je graag meer informatie over het vinden van een geschikte rolstoel.

Het kopen van een rolstoel

Een rolstoel kopen is een activiteit die je meestal niet iedere dag doet. Het is een investering waar weer voor een langere tijd gebruik van gemaakt gaat worden. Hierdoor is het van groot belang om een weloverwogen keuze te maken. Voordat je een rolstoel gaat aanschaffen is het belangrijk om te bedenken aan welke eisen jouw rolstoel moet voldoen. Rolstoelen bestaan er in diverse prijsklassen en zijn voorzien van verschillende productspecificaties. Zo bestaan er rolstoelen met neerklapbare rugleuningen, zodat de rolstoelgebruiker ook neergelegd kan worden om uit te rusten.

Ook zijn er rolstoelen op de markt die beschikken over verwijderbare armleuningen, die werken middels het zogenaamde quick release mechanisme. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de achterwielen en voetsteunen te verwijderen. En heb je weleens nagedacht over het belang van aanwezige zijpanelen voor het beschermen van de kleding? Of een rolstoel die voorzien is van een veiligheidsgordel die met één druk op de knop te openen is? Voor wie van plan is om op reis te gaan, kan juist een hanteerbaar model die gemakkelijk in te klappen is een goede optie zijn.

Vraag bij twijfel om deskundig advies

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg mogelijkheden om over te na te denken, voordat je overgaat tot de aanschaf van een rolstoel. Vraag bij twijfel over het meest geschikte model altijd advies aan een deskundige, zodat je zeker weet dat je in de toekomst veel profijt zult hebben van jouw aankoop.