Psycholoog in Amersfoort

Een psycholoog is iemand die zich bezighoudt met het innerlijke leven en het gedrag van mensen. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij gedraagt, waar komt dat gedrag vandaan en hoe voelt iemand zich daarbij? Dit zijn onder andere vragen waar een psycholoog zich mee bezighoudt.

Gang van zaken

  • Aanmelding: U kunt zich telefonisch, maar ook via de website aanmelden. Wanneer u zich op de website heeft aangemeld zal er dezelfde- of de volgende dag nog contact met u opgenomen worden. Daarbij wordt u uitgenodigd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts of specialist.
  • Kennismakingsgesprek: Een psycholoog probeert altijd zo veel mogelijk aan te sluiten bij zijn cliënten, maar soms klikt het gewoon niet. Als een psycholoog niet bij u past of wanneer u de psycholoog niet fijn vindt om mee te praten, zal de behandeling niet succesvol verlopen. Daar is namelijk een goede samenwerking voor nodig. Het kennismakingsgesprek is zonder kosten en we zullen kijken of u past bij de psycholoog in Amersfoort.
  • Intakegesprek: In het intakegesprek verzamelt de psycholoog als het ware informatie over de klachten en symptonen, wat deze klachten veroorzaakt en wat het in stand houdt. Na het intakegesprek of de meerdere intakegesprekken zal de psycholoog een behandelplan opstellen en deze aan u voorleggen.
  • Behandeling: Het ligt aan de situatie watvoor een behandeling u krijgt. Het kan zijn dat één enkele klacht wordt behandeld of dat er sprake is van meerdere klachten en symptomen. Iedere psycholoog heeft ook weer zijn eigen behandelmethode.

Kolkrijst, psycholoog Amersfoort

De psycholoog in Amersfoort heeft een laagdrempelige en toegankelijke praktijk. Deze psycholoog in Amersfoort heeft veel ervaring met allerlei vormen van psychische problematiek. Doordat hij vele collega-psychologen heeft, zal hij u ook door kunnen verwijzen wanneer zijn collega’s u beter kunnen helpen. Dit is bijvoorbeeld het geval als collega’s meer gespecialiseerd zijn in de problematiek die u ervaart, zij kunnen u dan beter helpen. De psycholoog in Amersfoort is kleinschalig, waardoor de psycholoog echt iedereen kent en weet waarover hij het heeft. Er zal daarom ook geen wisseling van hulpverlener plaatsvinden. Zoekt u een psycholoog in Amersfoort, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel dan naar 033 – 25 87 000 of meldt u aan via de website.