App van Philips helpt kinderen met tanden poetsen

Sommige kinderen hebben moeite met het goed poetsen van hun tanden. Daar speelt Philips handig op in met de nieuwe app Brush Busters. De Brush Busters-app heeft Philips voor kinderen gecreëerd om het tanden poetsen een echt leuke ervaring te maken voor hen. Op die manier wil Philips voorkomen dat kinderen later een slecht gebit krijgen en het tandenpoetsen helemaal in het dagelijks leven van de kinderen brengen op een leuke, innovatieve wijze.

Sonicare for Kids

Veel ouders hebben moeite om hun kinderen te leren om elke dag goed hun tanden te poetsen. Met deze wetenschap heeft Philips vorig jaar de elektrische tandenborstel ‘Sonicare for Kids’ geïntroduceerd. De app werkt het beste in combinatie met deze elektrische kindertandenborstel, maar kan ook gewoon gebruikt worden bij een normale tandenborstel. De app van Philips werkt op geluidsdetectie en reageert op de Sonicare for Kids tandenborstel. Hij houdt bij hoe lang er gepoetst wordt, maar ook de frequentie.

De app

Mondhygiëniste Ingrid Van Oploo, maar ook tandartsen raden twee keer per dag twee minuten tanden poetsen aan, maar uit onderzoek blijkt dat ouders er soms moeite mee hebben om hun kinderen zover te krijgen dat ze het belang van een goede poetsbeurt ook inzien. Daarbij helpt de Brush Busters-app. De app maakt het voor kinderen zelfs leuk om hun tanden te poetsen, omdat het verder gaat dan enkel het bijhouden van de poetstijd- en frequentie. Kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de app. Zij gingen in gesprek met de ontwikkelaars over wat zij nu leuk en boeiend vonden. Hier kwamen diverse verhaaltjes en personages uit die gebruikt werden in de app. De opdracht die kinderen van de app krijgen is het redden van het gebit van verschillende stripfiguurtjes. Hiervoor moet minimaal twee minuten lang gepoetst worden. Ondertussen worden de kinderen gemotiveerd door de app om goed en grondig te poetsen. Het personage krijgt, als er goed wordt gepoetst, er steeds een tandje bij.