Ogen

Het oog is een van de belangrijkste zintuigen voor de mens. Het zorgt dat beelden uit onze omgeving worden gecombineerd met onze omgeving. Onze ogen vormen niet alleen een zintuig voor onszelf, bij anderen heeft het ook een cosmetisch doel. Vaak vorm je onbewust een eerste indruk op basis van de ogen van iemand anders. Er wordt niet voor niks gezegd dat ogen de spiegel van de ziel zijn/ Emoties zijn het makkelijkst af te lezen aan spieren in en rondom het oog. Oogleden geven iemand ook veel informatie over zijn emotionele gesteldheid.

Soms heeft men last van hangende oogleden, dit zorgt er voor dat men een sombere gezichtsuitdrukking krijgt maar het levert niet alleen cosmetische klachten op. Er treden namelijk ook medische complicaties op bij hangende oogleden. De vermoeidheid neemt namelijk toe, er is kans op ernstig gezichtsverlies en men krijgt vaak last van hoofdpijn. De klachten zijn niet leeftijdsgebonden, dat wil zeggen dat elke leeftijdscategorie er last van kan hebben.

Elk goed opgeleide cosmetisch arts kan voor jou de behandeling uitvoeren. Deze operatie duurt ongeveer 45 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Voorafgaand aan de operatie vind er natuurlijk eerst een intake gesprek met de cosmetisch arts plaats. Zij zal dan de ins en outs van de operatie duidelijk maken, ook eventuele uitzonderingen en speciale gevallen worden hier in vastgesteld. Bij de echte behandeling zal vervolgens heerst de overtollige huid worden afgetekend met behulp van een speciale medische stift. Vervolgens zal de verdoving worden toegediend. Als deze verdoving is ingewerkt zal de huid worden gedesinfecteerd en vervolgens wordt het overtollige weefsel verwijderd en wordt de huid weer gehecht. Na de behandeling kan je direct weer naar huis, je hoeft niet in het ziekenhuis te blijven voor observatie. Binnen een week dien je weer terug te komen om hechtingen te verwijderen. Het is normaal dat na de operatie ogen een paar dagen dik en blauw zijn, dit gaat vanzelf weer over.