MiraDry behandeling: de definitieve oplossing voor okselzweten

Een vrouw krijgt een miraDry behandeling voor haar okselzweten door een arts met een apparaat.

Heb je last van overmatig zweten onder je oksels? Vind je het vervelend om steeds van kleding te moeten wisselen of om onaangename geurtjes te verspreiden? Ben je het zat om elke dag anti-transpirant te gebruiken of om dure injecties te laten zetten? Dan is er nu een blijvende oplossing voor jou: de miraDry behandeling. In dit artikel leggen we je uit wat deze behandeling inhoudt, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en waar je het kunt laten doen.

Wat is de miraDry behandeling?

De miraDry behandeling is een nieuwe methode om het okselzweten blijvend te verminderen of zelfs helemaal te stoppen. Het is een veilige en niet-operatieve behandeling die gebruik maakt van elektromagnetische energie om de zweetklieren in de oksels te vernietigen. De zweetklieren komen niet meer terug, dus het resultaat is permanent.

De miraDry behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en heeft het Europese CE-keurmerk. De behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts in een medische kliniek. De behandeling duurt ongeveer een uur en is pijnloos. De meeste mensen hebben genoeg aan één behandeling om een vermindering van 80% tot 90% van het zweten en de geur te bereiken.

Hoe werkt de miraDry behandeling?

De miraDry behandeling bestaat uit de volgende stappen:

 • De arts tekent een raster op je oksels om het gebied waar de zweetklieren zitten te bepalen.
 • De arts verdooft je oksels met een injectie, zodat je geen pijn voelt tijdens de behandeling.
 • De arts plaatst een apparaat op je huid dat de zweetklieren verhit en uitschakelt met elektromagnetische energie. Het apparaat koelt tegelijkertijd je huid, zodat deze niet beschadigd raakt.
 • De arts herhaalt dit proces voor beide oksels, totdat alle zweetklieren zijn behandeld.
 • De arts geeft je instructies voor de nazorg, zoals het koelen van je oksels, het nemen van pijnstillers en het vermijden van intensieve activiteiten.

Wat zijn de voordelen van de miraDry behandeling?

De miraDry behandeling heeft veel voordelen ten opzichte van andere methoden om overmatig zweten te bestrijden, zoals:

 • Het is een blijvende oplossing, omdat de zweetklieren niet meer terugkomen.
 • Het is een veilige en niet-operatieve behandeling, die geen littekens of infecties veroorzaakt.
 • Het is een snelle en pijnloze behandeling, die ongeveer een uur duurt en geen hersteltijd nodig heeft.
 • Het is een effectieve behandeling, die het zweten en de geur met 80% tot 90% vermindert.
 • Het is een discrete behandeling, die geen sporen achterlaat op je kleding of huid.
 • Het is een veelzijdige behandeling, die ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Waar kan ik de deze behandeling krijgen?

De miraDry behandeling is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar er zijn wel verschillende klinieken die deze aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:

 • Ceulen Klinieken in Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden
 • Mauritskliniek in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen of Utrecht
 • Marco van Coevorden in Amersfoort
 • Sec Medical Solutions in Spijkenisse

De kosten van de miraDry behandeling kunnen variëren per kliniek, maar gemiddeld betaal je € 1.499,- voor de eerste behandeling en € 999,- voor een eventuele tweede behandeling. De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar je kunt misschien wel de kosten aftrekken van je belastingaangifte.

Tot slot

De miraDry behandeling is een definitieve oplossing voor okselzweten die je veel voordelen kan bieden. Het is een veilige, snelle, pijnloze en effectieve behandeling die je zweetklieren blijvend uitschakelt. Je kunt de behandeling laten doen bij verschillende klinieken in Nederland. Als je meer wilt weten over de miraDry behandeling of als je een afspraak wilt maken, kun je contact opnemen met een van de klinieken of met ons voor persoonlijk advies. Wij helpen je graag om van je overmatig zweten af te komen.

Plaats een reactie