Kan je afvallen met yoga? Ja!

Afvallen met yoga
Afvallen met yoga is wel blijvend. Stoppen met afvallen is net zo moeilijk als stoppen met drugs. Eten en drugs doen namelijk hetzelfde; ze laten je even wegvluchten van vervelende gevoelens. Als je dus stopt met eten kunnen al deze onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte komen. Stoppen met eten is in veel gevallen zelfs moeilijker dan stoppen met drugs. Dat is omdat eten met alle andere activiteiten prima te combineren is. Dit combineren van eten met eventueel andere activiteiten als tv kijken of met vrienden zijn maakt het zo moeilijk om af te vallen.

Afvallen met yoga

Je kijkt namelijk vaak tv of bent soms met vrienden om even niet de moeilijke emoties te hoeven voelen. Als je dit dan nog eens combineert met eten worden deze activiteiten nog meer een vlucht van het gevoel. Als je wilt afvallen is het een goed idee om eerst met yoga te beginnen en pas later de yoga te combineren met het afvallen. Hierdoor kun je alvast wennen aan de heftige gevoelens die door de yoga boven kunnen komen. Als je dan tegelijk met de yoga begint met afvallen zullen de gevoelens alleen nog maar heftiger worden. Begin dus eerst met de yoga. Beginners oefeningen voor yoga zijn hiervoor zeer geschikt.

Bewust eten en afvallen met yoga

We beginnen iets later met het combineren van afvallen met yoga. Dit doen we omdat je best kunt schrikken van de gevoelens die opkomen. Deze gevoelens worden door het afvallen versterkt. Waardoor je het gevoel kunt krijgen dat de dingen die je eerst leuk vond in het leven nu veel minder leuk zijn.

Het is dus goed om je steeds te herinneren dat de vervelende gevoelens er ook al waren toen je alleen de yoga deed zonder het afvallen. Yoga oefeningen die speciaal voor heftige gevoelens. Het belangrijkste is dat je tijdens de yoga oefeningen vooral goed bij je gevoel blijft. Hiermee bedoelen we het fysieke gevoel van de emoties, niet de gedachtes. Hiermee voorkom je dat je afvalt zonder je emoties te leren kennen, zodat je niet het eten vervangt met een andere verslaving.