Lifestyle tips voor een gezonde start

We zitten alweer een paar weken in het nieuwe jaar, mar dat betekent niet dat het alweer te laat is om te beginnen aan die gezonde levensstijl. Nou snappen wij heel goed dat de verleiding groot is om eerder die lekkere gezouten noten te kopen in plaats van ongebrande noten kopen. Maak je niet druk! We geven je een aantal tips om je er door die eerste weken heen te helpen.

Stel een doel vast

Zonder doel kom je nergens. Wanneer je weet waar je naartoe werkt, gaat het gezond leven een stuk gemakkelijker. Dit kan je laten doen bij verschillende sportclubs. Hier meten ze dan ook meteen je vetpercentage en stellen ze een schema op. Natuurlijk kan je dit ook zelf doen. Denk goed na waar je naartoe wilt werken. Bijvoorbeeld: in 10 weken 10 kilo afvallen.

Voedingspatroon

Eet de eerste weken zoveel mogelijk koolhydraatarm. Dit zorgt ervoor dat de vetverbranding goed op gang blijft. Per maaltijd geven we een aantal tips:
Ontbijt: Je kan kiezen tussen twee ontbijtjes. Een goede optie is kwark met vruchten. Ook kan je ontbijten met een omelet. Hier kan je bijvoorbeeld ham, kaas en tomaat doorheen doen. Let op: geen brood!
Lunch: Als lunch kan je kiezen voor een salade met bijvoorbeeld makreel of kip in combinatie met tomaatjes, komkommer of champignons.
Tussendoortje: Neem als tussendoortje een handje noten of tomaatjes. Let op: geen fruit!
Avondeten: Een stukje vlees of vis met groenten mag altijd. Let er wel op dat je alleen wild, gevogelte of vis neemt.

Beweging

Een goed voedingspatroon is de eerste stap, maar zonder voldoende beweging heb je er vrij weinig aan. Probeer minstens drie keer per week te bewegen en hou dit ongeveer 45 minuten per keer vol. Hou wel in je achterhoofd dat je moet trainen op basis van vetverbranding.