Levensduur van uw hottub verlengen

In deze blog geven wij u vijf tips om uw hottub te onderhouden en de levensduur van uw hottub te verlengen. Het regelmatig reinigen en behandelen van uw houtgestookte bad is namelijk erg belangrijk voor de levensduur van uw bad. Vaak horen wij dat het lastig is om het water in de hottub gezond en op peil te houden en dat het schoonmaken hiervan een vervelend werkje is. Daarom hebben wij deze top tien voor u samengesteld, zodat dit een stuk gemakkelijker is en het onderhouen van uw hottub een routineklus wordt. Wat wilt u nou liever, dan dat u zo lang mogelijk van uw houtgestookte bad kunt genieten? Lees snel verder voor vijf handige tips!

1). De buitenkant van de hottub dient regelmatig behandeld te worden met middelen zoals lijnolie of een ademend beschermingsmiddel. Hierdoor kan het hout blijven ademen en gemakkelijk drogen.

2.) Plaats de hottub op een verhoging, bijvoorbeeld houten balken, waardoor de wind onder de hottub door kan waaien. Hierdoor droogt het hout gemakkelijker en zet het houtgestookte bad minder uit.

Gebruik chloorvrije producten voor uw hottub

3.) Vervang het water regelmatig of voeg een chloorvrij reinigingsmiddel voor het water toe. Er wordt veelal aangeraden om het water iedere keer na gebruik te verversen. Wanneer u dit liever niet wilt kan dat, maar dient u een effectief en chloorvrij middel toe te voegen aan het water van uw hottub. Chloorvrije producten gebruikt u om te voorkomen dat het reinigingsmiddel het hout van de hottub aantast. Maakt u wel gebruik van chloorproducten, dan kan dit de levensduur van uw hottub aanzienlijk verkorten.

4.) Er zijn verschillende duurzame houtsoorten te verkrijgen waardoor hottubs een langere levensduur hebben. In aanschaf is een houtgestookt bad van kwalitatief goed Western Red Cedar aanzienlijk prijziger, maar gaat bijvoorbeeld zo’n vijf tot tien jaar langer mee dan een hottub van Lariks hout.

Reinig de binnenkant van uw hottub regelmatig

5.) Reinig de hottub regelmatig aan de binnen- en buitenkant. Spoel de rand van het houtgestookte bad regelmatig af en gebruik hierbij een borstel om de binnenkant van het bad te schrobben. Als laatste tip raden wij u aan om gebruik te maken van een filtersysteem, waardoor vuil zich minder gemakkelijk hecht aan de binnenkant van uw hottub. Om de levensduur van uw hottub te verlengen raden wij u aan om regelmatig de hottub te reinigen, ook voor de gezondheid van de gebruikers.

Wilt u meer tips over het schoonmaken, onderhouden en reinigen van uw hottub? Houd deze blog in de gaten, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw houtgestookte bad lang(er) meegaat!