Kookboeken populairder onder Nederlanders

Kookboeken zijn populairder onder de Nederlanders. In vergelijking met vorig jaar zijn er meer kookboeken gekocht. Met name de boeken over gezond en bewust koken vliegen over de toonbank. Het is je misschien al wel opgevallen dat men nu meer boeken koopt waarbij het gezond, bewust eten samen gaan met afvallen. Dit was 5 jaar geleden wel anders, toen lag de nadruk vooral op afvallen met Sonja Bakker.

Men is er ook meer bewust van wat er nou eigenlijk allemaal in bepaald eten zit. Een winkel als Ekoplaza is de afgelopen flink gegroeid. Het gezonder produceren van voedsel lijkt steeds belangrijker te worden. De boeken over superfood van Jamie Oliver gaan als een speer. In dit soort boeken staat hoe de werking van het menselijk lichaam is en hoe je het beste lekker en gezonde gerechten kan maken zonder teveel bewerkte smaakstoffen toe te voegen. Het komt er eigenlijk op neer dat men meer verse onbewerkte producten moet aanschaffen en er zelf mee aan de slag moet. Naast de boeken van Jamie zijn ook de boeken van Rens kroes erg populair. Bij het maken van gerechten uit deze boeken moeten vaak meer ingrediënten worden toegevoegd als kruiden. Dit kost vaak wel wat maar als je jouw gezondheid voorop stelt, zou je dit ervoor over hebben en zien als goede investering in jezelf. Als je minder uitgeeft aan de ongezonde dingen als fastfood en zo kosten bespaart, heb je meer ruimte voor gezond eten. Als je de kruiden eenmaal in huis haalt, dan kan je er voorlopig weer even mee vooruit.  Op de langere termijn zul je merken dat je lekkerder in je vel zit en je fitter voelt.

Ga dus voor de gezonde levenstijl en lees je een beetje in in wat divers eten met je kan doen, wat erin zit en hoe je dit kan verbeteren. Dan zul je op de langere termijn verbetering zien.