Kalenderklok met datum, maand en jaartal

Kalenderklok
Het kan zijn dat je nog nooit van de kalenderklok hebt gehoord, wat een goed teken is. Als je te kampen hebt met geheugenproblemen, kan dit veel frustratie met zich meebrengen. Deze klok kan je meer rust en structuur aanbrengen in je leven. Aangezien geheugenproblemen vaak voorkomen bij mensen die al wat ouder zijn, wordt deze klok ook wel de seniorenklok, dementie-klok of Alzheimerklok genoemd.

Waarin kan deze kalenderklok rust bieden?

Naast de tijd, wat ook wordt weergegeven op een normale klok, wordt bij deze speciale kalenderklok ook de datum, maand en jaartal aangegeven waarin we leven. Door vergeetachtigheid kan het zijn dat je de datum en het jaartal niet meer weet. De herhaaldelijke vraag over welke datum het is zal na de aanschaf van dit product niet meer herhaaldelijk worden gesteld. Wat voor de familie en hulpverleners, maar ook voor de persoon zelf met geheugenproblemen als prettig wordt ervaren.

Welke kalenderklokken zijn er?

De klok moet echt een meerwaarde geven aan het leven van de persoon met geheugenverlies. Als iemand slechte ogen heeft door bijvoorbeeld de ouderdom, kies dan voor duidelijke cijfers en letters die duidelijk te lezen zijn. Er zijn klokken met meer extra toevoegingen, waaronder bijvoorbeeld de temperatuur. Kies hier alleen voor als hier ook de behoefte naar is, geeft het voor de persoon geen extra meerwaarde, kies dan voor eenvoud.

Je kunt kiezen uit een digitale of een analoge klok. Toch is het voor mensen met bijvoorbeeld dementie gemakkelijker om een analoge klok te begrijpen. Let erop dat het een Nederlandse klok is, voor sommige mensen kan het lastig zijn om de dag en datum in het Engels te kunnen begrijpen. Tot slot zijn er ook kalenderklokken beschikbaar met een alarmfunctie. Deze functie moet voor de persoon niet te lastig zijn, maar ook moet iemand hier niet van schrikken.

Deze kalenderklok is in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Het is misschien een dure aanschaf, maar iemand rust kunnen geven door een kalenderklok te kopen is toch het belangrijkste?