Huidverzorging in de winter

De winter komt er weer aan. Dat betekent dat de wintergarderobe van zolder wordt gehaald, de mutsen en sjaals weer op en om worden gedaan en dat de benen niet meer zo vaak geschoren worden. Je huid krijgt het zwaar te verduren, door het gure herfst- en winterweer. Om de kou van de winter te overleven staan hieronder een paar tips:

 • Zorg voor lekkere, maar vooral rijkere huidverzorgingsproducten; De verwarming binnen in combinatie met het koude weer buiten, zorgt voor een droge en jeukende huid. Extra verzorgende huidproducten zorgen ervoor dat je huid deze afwisseling prima aankan.
  Vergeet je handen, oren, ogen, neus en lippen niet! Je handen kunnen last krijgen van kloven, net zoals je lippen en de andere gevoelige gebieden. Een goede handcrème kan al voor verlichting zorgen.
 • Vergeet de zonbescherming niet; De zon is nog steeds fel in de winter, maar dat vergeten veel mensen. Wanneer je een crème hebt met een UV-filter, ben je goed bezig voor bescherming tegen de zon én verzorging van de huid.
 • Zorg voor de extra benodigde vitamines; In de winter maakt je lichaam bijna geen vitamine D meer aan, deze kun je gelukkig gewoon aanvullen met fruit
 • Drink genoeg water!
  Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte van je lichaam optimaal blijft. Dit is natuurlijk niet alleen voor in de winter, maar voor in elk seizoen. Vergeet daarbij de vochtigheidsgraad in huis niet. Door bakjes water bij de verwarming te zetten, zorg je dat je binnen ook geen droge huid kan krijgen door de droge lucht.
 • Douche of badder niet te warm en niet te lang.
  Door het warme water wordt je huid extra droog en kan je last krijgen van jeuk na het douchen. De erg droge huid kan er daarbij voor zorgen dat scheren erg onhandig wordt. Je kan je dik insmeren met een goede huidcrème of misschien is definitief ontharen van je benen wel iets voor jou? Dan heb je gelijk ook minder last van droge benen.
 • Gebruik regelmatig een scrub.
  Door het gebruik van een scrub masseer je de huid terwijl je tegelijkertijd dode huidcellen weghaalt. Hierdoor bevorder je de doorbloeding van de huid en wordt de huid lekker zacht.
 • Lichaamsbeweging zorgt tot slot ook voor een goede doorbloeding.
  Met een leuke lange herfstwandeling bijvoorbeeld ben je goed bezig voor je lichaam en geest!