Het verloop van een Total Body Scan bij Prescan

Recentelijk heb ik een Total Body Scan laten uitvoeren bij Prescan. Ik zie dit als een preventief onderzoek en naar mijn idee moet iedereen dit doen. Op die manier leer je namelijk je lichaam kennen en weet je wat je sterke en zwakke punten zijn. Daarnaast kunnen problemen in een vroegtijdig stadium worden geconstateerd waardoor de behandeling in veel gevallen minder belastend is. En uiteraard is de kans op genezing bij vroegtijdige constatering groter. Ik deel graag mijn verhaal met jullie, zodat iedereen een beeld krijgt hoe de dag van de Total Body Scan er uit ziet.

Ontvangst
Ik ben naar de kliniek in Gronau geweest en werd daar hartelijk ontvangen door een Nederlandse gastvrouw. Zij begeleidt je tijdens het hele onderzoek. Voorafgaand aan de onderzoeken heb je eerst een gesprek met de radioloog. Hij neemt de ingevulde medische vragenlijst door en dit is het uitgangspunt van het onderzoek. Het onderzoek wordt altijd volledig op maat samengesteld.

Scans
Er worden diverse MRI scans gemaakt van onder meer schedel, hersenen, halsslagaderen, alvleesklier, lever, milt en nieren. De scans worden vervolgens ter controle doorgestuurd naar de radioloog die de beelden gaat beoordelen.

Cardiologisch onderzoek
Bij een Total Body Scan zit ook een uitgebreid hartonderzoek inbegrepen. Er wordt een fietstest afgenomen waarbij er gekeken word hoe de longen en het hart functioneren. Ook wordt er middels een echo gekeken naar de hartspier, hartkleppen, hartkamers en de pompfunctie.

Uitslag
Direct na de onderzoeken ontvang je de uitslag en adviezen. In een persoonlijk gesprek vertellen de specialisten wat zij hebben geconstateerd en wat je daar het beste mee kunt doen. Uiterlijk 15 dagen na het onderzoek ontvang je een schriftelijke rapportage waarin de uitslagen nogmaals staan beschreven.

Een Total Body Scan laten uitvoeren bij Prescan stelt niet veel voor. Echter krijg je hiermee wel inzicht in de sterke en zwakke punten van je lichaam. Ik kan iedereen aanraden om eens een preventief onderzoek te laten doen. Zo weet je gelijk hoe je lichaam er aan toe is.