Het kiezen van de beste zorgverzekering door vergelijken

Beste zorgverzekering
Er zijn heel veel verschillende zorgverzekeraars die op hun beurt meerdere zorgverzekeringen aanbieden. Hoe kies je nou de beste zorgverzekering voor dit jaar?

Zorgverzekering Basisverzekering

Vanaf 1 januari krijgen we te maken met uitbreiding van de basisverzekering. Zo worden de volgende zaken vergoed:

  • Een operatie aan je ooglid als je ooglid verlamd of slap is waardoor je bijna blind bent;
  • Een borstprothese voor vrouwen en transvrouwen zonder brostgroei
  • Een borstprothese voor vrouwen en transvrouwen zonder brostgroei
  • ysiotherapie als je pijn hebt doordat de bloedvaten in je benen zijn vernauwd;
  • Jongeren kunnen tot hun 23e een implantaat krijgen, als ze blijvende voor- en hoektanden missen
  • Opvang en zorg als je om medische redenen een periode nog niet naar huis kunt wonen om medische redenen;
  • Zorgverzekeraars kunnen bepalen of patiënten die een programma volgen voor verbetering van hun gezondheid wel of geen eigen risico betalen;
  • Elke vrouw kan kiezen voor de NIPT-test. Deze test screent op chromosomale afwijkingen zoals het Syndroom van Down;
  • De berekening van de eigen bijdrage van een kunstgebit op implantaten en gewone kunstgebitten verandert.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering sluit je af als je gebruikt maakt van zorg die niet in het zorgverzekering basispakket zit. Er zijn twee soorten aanvullende verzekeringen, de tandartsverzekering en de aanvullende verzekering. Onder de tandartsverzekering vallen de halfjaarlijkse controle en andere behandelingen, maar ook een bezoek aan de mondhygiëniste of preventie-assistente. Als je het hebt over de aanvullende verzekering heb je het over zorg zoals een bril en lenzen. Maar ook orthodontie voor meerderjarigen en alternatieve geneeswijzen. Wat er wordt vergoed is afhankelijk van je pakket.

Elke zorgverzekeraar stelt het tarief voor de aanvullende verzekeringen vast. Er zijn zorgverzekeraars die werken met een wachttijd voor de aanvullende verzekering. In zo’n geval bent u wel verzekerd, krijgt u de kosten voor bepaalde behandelingen nog niet vergoed.

Zorgverzekeringen vergelijken
Er zijn op internet veel sites (bijvoorbeeld Overstappen.nl of Easyswitch.nl) te vinden waar je zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Anders moet je bij elke zorgverzekeraar aangeven welke zorg je nodig hebt. En dan moet je duidelijk opschrijven hoeveel geld je kwijt bent per zorgverzekering. Als je dat niet doet, wordt het vergelijken van zorgverzekeringen echt onmogelijk.