Het comfort van een douchestoel onder de douche

douchestoel
Hygiëne staat tegenwoordig hoog in het vaandel. Lekker in bad gaan of even onder de douche springen zorgt ervoor dat je weer helemaal opgefrist bent. Zolang je jong, fit en vitaal bent is het nemen van een bad geen enkel probleem. Het wordt wat lastiger als de spieren en de gewrichten niet meer zo soepel zijn als vroeger. Het in en uit bad klauteren wordt een onderneming, niet gespeend van gevaren. Je zou de eerste niet zijn die op zo’n klautermoment ten val komt en een arm of heup breekt. Een douchestoel zou de oplossing kennen zijn. Lees snel verder over het comfort van deze stoelen.

Dan maar liever douchen

Veel ouderen kiezen er bewust voor om in plaats van het bad liever de douche te gebruiken. Het gevaar dat je bij het in en uit bad klimmen loopt is hier tenminste niet aanwezig. Toch is ook de douche voor veel ouderen niet altijd ongevaarlijk. De natte vloer, gecombineerd met zeep en shampoo-resten kan zo glad worden dat maar een kleine verstoring van de balans voldoende kan zijn om onderuit te gaan. En een valpartij kan tot vervelende breuken leiden, om nog maar niet te spreken over de hulpeloosheid die je ervaart als je daar op de vloer van je douche terecht komt. Wat kun je doen om meer steun te krijgen?

Gebruik een douchestoel!

Beugels kunnen ervoor zorgen dat je langer je balans houdt, maar het allerbeste werken speciale douchestoelen. Deze stoel is ervoor gemaakt om met jou onder de douche te gaan en is dus prima bestand tegen water en zeep. Omdat je tijdens het douchen lekker op je douchestoel kunt blijven zitten kun je jezelf prima wassen, zonder dat je je balans verliest. De douchestoel zorgt er zo voor dat je meer comfort ervaart, voorkomt het vallen, en bevordert je gevoel van veiligheid.