Helpen van andere mensen

Mensen helpen
Kleine en grote problemen? Helpen van andere mensen gebeurd niet meer zo vaak in onze maatschappij en dat is best jammer. Wie heeft er geen problemen, jij! Nee iedereen heeft problemen. Maar in de meeste gevallen kunnen we dat wel oplossen.

Probeer eens voor te stellen dat er mensen zijn die elke dag leven met gedachtes en gevoelens die hun hele leven beïnvloeden. Ze kunnen aan niets anders meer denken dat aan hun ziekte, psychische stoornis, een depressie of wat we tegenwoordig veel horen een burn-out. Wat als we deze mensen kunnen helpen?

Je praat er niet over

Mensen die grote problemen hebben proberen vaak om hun gevoelens te onderdrukken. Ze willen het niet aan de buiten wereld vertellen en het verborgen houden. Ze schamen zich voor hun collega’s en zelfs voor hun partner. Op het moment dat het niet meer gaat zoeken ze hulp en gaan naar de huisarts waar ze naar huis worden gestuurd met pillen of dat ze rust moeten nemen.

Elkaar bijstaan en begrijpen

Wat als we elkaar nu eens zouden helpen. Als we een ziekte hebben of een psychische stoornis, het maakt eigenlijk niet uit, maar dan weten we er veel van af. We zijn ervaring deskundigen. Er is iets wat deze ervaring deskundigen wel hebben wat de meeste huisartsen en specialisten niet hebben, en dat is geduld, begrip. Het luisteren naar een persoon die zijn of haar hart wil luchten kan al bevrijdend helpen. Vertellen wat je te wachten staat bij een operatie of een behandeling kan veel stress weg nemen.

Bij de website “Heb je hulp nodig” kan je handige artikelen vinden over…

  • Dagje uit wat geen geld kost
  • Hulp bij agressie
  • Kijk uit voor dubieuze zaken
  • Schuldhulpverlening wat komt er bij kijken
  • Burn-out waardoor komt heb
  • Wat is eetstoornis BED, Binge eating disorder
  • Wat is chronische hyperventilatie

Er is ook een forum waar lotgenoten elkaar kunnen bijstaan.

Wilt je meer weten?  Heb je hulp nodig

Alles wat u moet weten over Xanax