Haaruitval vrouwen en bij mannen komt vaak voor

Haaruitval vrouwen mannen
Merkt u ’s ochtends dat er meerdere haren op je kussen liggen, veel haar in je borstel of kam blijven zitten of merk je dat er veel haar in het doucheputje zit. Waarschijnlijk schrikt u, en vraagt u zich af ‘’word ik kaal’’? Je bent namelijk gehecht aan je haar en wil dit graag als mooie volle bos behouden. Elke persoon verliest haar. Gelukkig groeit het daarna ook weer terug. Bij het verlies van aanzienlijk meer haar dan er daar voor terug komen heeft u te maken met een kaler wordende hoofdhuid. Na verloop van tijd kun je dit gaan zien. Waar we begrijpelijke niet blij mee zijn. Haaruitval vrouwen komt trouwens erg vaak voor.

Vaak zal je zelf al snel door hebben als er abnormaal haaruitval optreed. Veel haren in je borstel, kam of wasbak moeten al aangeven dat het niet goed zit. Het zou ook op kunnen vallen aan het hoofd zelf. Het dunner wordende haar, of uitval over de hele linie. Daarnaast kun je het merken aan een dunner wordende pony of paardenstaart. Bij mannen is constatering vrij snel duidelijk. Mannen krijgen namelijk te maken met de befaamde inhammen, waarbij de haargrens optrekt of de kale ronde plek op het achterhoofd.

Haaruitval vrouwen genetisch?

Vaak is dit probleem en kaalheid genetisch bepaald. Als je dus familieleden hebt met dit, of dunner wordend haar, zou het goed mogelijk kunnen zijn dat je daar ook mee te maken krijgt. Tegen genetisch bepaald haaruitval is nog geen medicijn gevonden. Op de markt zijn verschillende producten tegen haaruitval vrouwen beschikbaar alleen is het vaak lastig te achterhalen welke effect hebben en welke minder. Voor advies kun je ook terecht bij een huisarts. Het is namelijk ook mogelijk dat er een andere oorzaken zijn voor het probleem, naast genetische aanleg. Vandaar is het verstandig om een huisarts te bezoeken.

Een reden voor het kaler worden kan te maken hebben met een verandering in de hormoonhuishouding. Verder is het mogelijk een ziekte, of kan het door bepaalde medicatie optreden. Verder kunnen agressieve vormen van ‘’haarverzorging’’ leiden tot haaruitval. Zoals het verkeerd stijlen of gebruik van verkeerde chemicaliën. Stress en verkeerde voeding kunnen ook een invloed hebben. Haaruitval vrouwen en bij mannen komt vaker voor dan men denkt. Een nieuw kapsel of een haarreconstructie kunnen je probleem oplossen.