Handige tips bij het gebruik van een zuurstofconcentrator

Zuurstofconcentrator tips
Wanneer u
zuurstofconcentrator gebruik zijn er vaak een paar  dingen waar u rekening mee dient te houden. Wij zullen u in dit artikel wat handig tips geven of het gebruik van een zuurstofconcentrator. Daarnaast zullen we ook wat tips geven over de accessoires behorend bij een zuurstofconcentrator.  

Tip 1 Vervangen en schoonmaken van de filter

Laten we beginnen met de eerste tip: deze gaat over de filter van de zuurstofconcentrator. Hygiëne is natuurlijk super belangrijk voor uw gezondheid, dit is dan ook niet anders bij het gebruik van een zuurstofconcentrator. Aangeraden wordt om de filter van uw zuurstofconcentrator één keer in het jaar te vervangen. Door al het vuil wat in de filter komt is het de kwaliteit van de zuurstof vaak niet meer optimaal en kunnen we u dus geen kwalitatief goede zuurstof garanderen. Naast de filter wordt het ook aangeraden om de grondstof filter tenminste 1 keer in de week goed schoon te maken. Door dit te doen voorkomt u dat u viezigheid binnenkrijgt bij het inademen van de zuurstof.

Tip 2 Regelmatig schoon maken van uw neusbril

Naast dat het belangrijk is om uw filter schoon te maken is ook het schoonmaken van uw neusbril erg belangrijk. Aangeraden wordt om dit ook minstens één keer per week schoon te maken. Door deze regelmatig schoon te maken wordt de mogelijkheid dat bacteriën zich eventueel gaan nestelen in uw neusbril voorkomen. Wanneer deze bacteriën zich namelijk in uw zuurstofbril gaan nestelen kan het schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wanneer je je neusbril heel veel gebruikt wordt het zelfs aangeraden om de neusbril in zijn geheel te vervangen één keer per maand. Door intensief gebruik kunnen er namelijk gaatjes en scheurtjes in het rubber van de bril ontstaan.

Tip 3 Accessoires om het dragen van uw zuurstofconcentrator makkelijker te maken

Het constant bij u dragen van uw zuurstofconcentrator is niet altijd even makkelijk. Om dit toch een beetje fijner voor u te maken raden wij het u aan om een schoudertas of rugzak te gebruiken. Door hier gebruik van te maken vangt u met uw schouders het gewicht op en hoeft u dus niet constant de zuurstofconcentrator in uw handen te houden.

Tip 4 Batterijgebruik

De laatste maar zeker niet minder belangrijke tip die wij u willen meegeven gaat over het batterijgebruik. Belangrijk is dat u de zuurstofconcentrator regelmatig gebruikt. Wanneer u dit niet doet bestaat de kans op uitdroging namelijk.

Belangrijk om te weten is ook dat u wanneer u de batterij 30 keer of meer heeft opgeladen, deze volledig leeg te laten lopen. Wanneer de batterij  namelijk steeds maar half leegloopt gaat dit ten koste gaan van de accuratie van uw zuurstofconcentrator. Door het volledig leeg laten lopen van de batterij wordt het digitale geheugen gereset, daarnaast zorgt het er ook voor dat de looptijd van de zuurstofconcentrator opnieuw wordt gekalibreerd. Naast het af en toe volledig leeg te laten van de batterij wordt het tijdens het opladen aangeraden om de batterij helemaal volledig op te laden, hiermee wordt namelijk de levensduur van de batterij verlengt.

Hopelijk heeft u iets gehad aan deze tips. Heeft u meer vragen over het gebruik van zuurstofconcentrators, neem dan t contact met ons op.