Goed slapen is een kwestie van een goede ondergrond

Een goede ondergrond voor zowel je lichaam als je hoofd kan bepalend zijn bij goed slapen en een goede nachtrust. Heb je iedere dag last van je gewrichten en spieren bijvoorbeeld van je rug? En heb je vooral dit gevoel als je in de ochtend uit bed stapt? Dan kan het goed zijn dat het matras waarop je slaapt niet meer goed is. Een matras moet namelijk goede ondersteuning bieden aan je volledige lichaam. En een goed kussen moet je hoofd ondersteunen tijdens de belangrijkste uren van de dag.

Goed slapen en de belangrijkste uren van de dag

De uren dat je in bed ligt zijn de belangrijkste uren van de dag. Deze uren van rust en kalmte zorgen er namelijk voor dat je nieuwe energie aanmaakt om de volgende dag weer fris en met een goed gevoel aan de slag te gaan met de dagelijkse werkzaamheden thuis of op je werk natuurlijk. Slapen is voor ieder mens even belangrijk omdat je jouw lichaam dan even in de stand-by modus kan zetten en uit kan rusten tot je weer aan de slag moet.

Ieder mens slaapt de tijd die nodig is

Het aantal uren dat een mens moet slapen kan je niet aangeven. Het is namelijk zo dat dit voor ieder mens kan verschillen. De ene persoon heeft namelijk genoeg aan slechts 4 uur slaap terwijl de ander 8 tot 10 uur slaap nodig heeft om uitgerust wakker te kunnen worden. Het is wel zo dat de tijd van slapen afneemt naarmate je ouder zal worden. Baby’s slapen erg lang terwijl ouderen veel korter slapen maar tussen de middag af en toe even een dutje doen.

Goed materiaal

Een goed matras kopen doe je niet in de meubelwinkel maar bij een beddenspeciaalzaak. Een beddenspeciaalzaak kan namelijk advies geven zodat jouw lichaam optimale ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Je kunt gaan voor een Auping matras of een Tempur, Sensoflex matras. Deze matrassen zijn van gerenommeerde merken waarbij goed slapen bovenaan staat.