Hoe houd je je gebit het beste mooi?

Je lach is je visitekaartje wordt er wel eens gezegd. Een stralend witte lach maakt je zelfverzekerd. Dat helpt natuurlijk wanneer je een sollicitatiegesprek of een date hebt. Er schoon en verzorgd uitzien, is een teken van zorgzaamheid en verantwoordelijkheid. In dit artikel gaan we bespreken hoe je het beste je gebit schoon kunt houden! Hopelijk leer je wat bij en kun je de tips en trucs toepassen in je dagelijks leven.

Dagelijks 2 keer poetsen

Zorg ervoor dat je elke dag 2 keer de tandenborstel tevoorschijn haalt. ‘S ochtends na het ontbijt is het eerste poetsmoment. ‘S avonds voordat je gaat slapen is het tweede poetsmoment. Zorg ervoor dat je dit aanhoudt en niet af en toe het poetsen laat schieten. Wil je een mooi gebit? Dan zul je moeten poetsen! Heb je een hoger risico op gaatjes? Poets dan 3 of 4 keer per dag! Neem je tandenborstel mee naar school of werk en poets een keer extra.

Eten/drinken

Producten waar zuur in zitten tasten je gebit aan. Let helemaal op met zure producten voor het tanden poetsen. Zo is het niet verstandig om een uur voor het tandenpoetsen zure producten te eten. Koffie en Alcohol hebben ook geen positieve invloed op je tanden. Probeer de inname hiervan dus zo laag mogelijk te houden. Veel mensen drinken doordeweeks water, thee of (beperkt) koffie. In het weekend drinken ze dan wel eens een alcoholisch drankje.

2 keer per jaar naar de tandarts

Skip die bezoekjes aan de tandarts niet! Jij kan zelf niet zo goed zien hoe het met jouw gebit gesteld is. Zo kunnen er beschadigen zijn in aan je kiezen. Dit is moeilijk om zelf waar te nemen. Het beste is om eens in het halfjaar naar de tandarts te gaan. Heb je kies- of tandpijn of heb je een ongeluk gehad? Schroom niet en maak dan een afspraak bij de tandarts in Meppel. Deze tandartspraktijk is vakkundig en zal u snel helpen.

Tanden bleken

Zijn je tanden best wel verkleurd? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je tanden te laten bleken. Zou je dat graag willen? Bespreek dit dan met je tandarts. Hij/zij kan je adviseren over het mogelijk te behalen resultaat.