Een sta-op stoel en de gezondheid voordelen

Sta op stoel en gezondheid
Sta-op stoelen zien eruit zoals elke andere stoel. Net als reguliere stoelen worden zij bovendien gemaakt van tal van verschillende materialen en komen zij in uiteenlopende kleuren. Sta-op stoelen kennen daarnaast verschillende functionaliteiten die een reguliere stoel niet biedt. Met name kunnen de verschillende delen van een sta-op stoel met een eenvoudige druk op één van de knoppen tegelijkertijd of onafhankelijk van elkaar worden bewogen. Zo kan bijvoorbeeld de stoel licht naar voren worden gekanteld, waardoor iemand voorzichtig uit de stoel wordt geholpen. Dit maakt het opstaan aanzienlijk eenvoudiger en is doeltreffend voor de gezondheid.

Sta-op stoel helpt bij rug- en andere gezondheidsproblemen

Een sta-op stoel is behulpzaam wanneer je door bijvoorbeeld balans- of mobiliteitsproblemen moeite hebt om van zitten over te gaan in staan. De stoel kan bovendien precies zo worden afgesteld dat je in een comfortabele en gezonde houding zit. Met name exact op maat gemaakte sta-op stoelen bieden ondersteuning die precies op jouw lichaamsbouw is afgesteld. Dit zorgt voor het door iedereen die om gezondheidsredenen veel tijd zittend door moet brengen benodigde comfort. Daarnaast wordt met deze ondersteuning voorkomen dat bijvoorbeeld bestaande rugpijn verergert.

Overige voordelen van deze stoel

Een sta-op stoel is behulpzaam voor iedereen die zo lang als mogelijk zelfstandig wil leven. Met de sta-op stoel kan immers worden opgestaan zonder hulp van een ander. Met zo een soort stoel wordt bovendien tijd bespaard die normaal verloren gaat aan het wachten op hulp. Meer onafhankelijkheid voor een oudere (of andere hulpbehoevende) betekent ook dat een verzorgende tijd uitspaart. Daarnaast komt de sta-op stoel niet alleen ten goede aan de veiligheid van de verzorgde, maar ook aan die van de verzorgende. Ook een verzorgende kan zich namelijk bezeren wanneer hij of zij iemand uit een stoel probeert te helpen. Een sta-op stoel voorkomt ook deze kwetsuren.