E-sigaret artikel voor beginner

Als je 15 jaar geleden het woord e-sigaret in de mond nam werd je uit gelachen, elektrisch roken wat is dat nu voor onzin zou dan gezegd worden. En zoals waarschijnlijk maar weinigen verwacht hadden is vandaag de dag de e-sigaret bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. In iedere stad zijn er wel een aantal winkeltjes waar je zo een e-sigaret kopen kan.

E-sigaret wat is dat?
Wat is een e-sigaret eigenlijk, en hoe werkt deze? Je zou een e-sigaret kunnen zien als een elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing verdampt zodat de damper de nicotine kan inhaleren. Zo een “nicotine oplossing” noemt men e-liquid. En de “damper” is een persoon die een e-sigaret dampt.

De e-sigaret bestaat uit een aantal lossen onderdelen; clearomizer, heating coil, drip tip en de batterij. De clearomizer wordt in de volksmond vaak de tank genoemd, in de clearomizer zit de e-liquid die je dampt, in een clearomizer zit een heating coil die warm wordt als je een teug neemt aan je e-sigaret, de heating coil zorgt er voor dat de e-liquid verdampt. Een teug van e-sigaret nemen doe je trouwens aan de “drip tip” deze zit boven op de clearomizer. En dan niet te vergeten de batterij die dient om het geheel te voorzien van energie zodat de e-liquid ook verdampt kan worden.

E-liquid
E-liquid is zo als eerder uitgelegd een vloeistof pap achtig iets dat nicotine bevat, je kunt deze e-liquid in vele verschillende smaken verkrijgen; snoep, frisdrank en onder andere fruit. De fruit e-liquid wordt door de meeste e-sigaret dampers gebruikt, deze is meestal lekker fris en een tikkeltje zoet.

E-sigaret waar kopen?
Als je een e-sigaret kopen wil waar zou je deze dan het beste kunnen kopen? Persoonlijk zou ik mijn e-sigaret niet bij een tankstation of supermarkt kopen omdat het personeel van zulke organisaties meestal niet opgeleid is om professioneel advies te geven over de e-sigaret. Mijn voorkeur gaat uit naar een webwinkel die je telefonisch kan bereiken om advies in te winnen.