Legionella bacterie, pas op denk om je gezondheid!

Legionella bacterie
Last van grieperigheid, longontstekking of andere verschijnselen die lijken op de veteranenziekte? Dan kan het zijn dat u besmet bent geraakt met de legionella bacterie. Dit komt vooral voor in de zomertijd waarbij het warm is en de leidingen langere tijd niet zijn gebruikt. Wanneer u daadwerkelijk besmet bent met de legionella bacterie kunt u het beste zo snel mogelijk een legionella behandeling uit laten voeren. Er zijn aantal bedrijven die deze legionella behandeling voor u kunnen doen. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen methode. Toch blijft er één de beste in de legionella behandeling. Over dat bedrijf zult u in dit artikel meer lezen.

De Legionella bacterie, Hoe ziet een legionella behandeling eruit?

Vooral het niet gebruik maken van de leidingen is de bron van de legionella bacterie. Daarom is het eerste wat u zelf kunt doen, de leidingen doorspoelen. Dit moet u doen als u bijvoorbeeld een week weg bent geweest. Dit is dus een vorm van legionella behandeling welke u zelf uit kunt voeren. De legionella bacterie zet zich vooral voort in stilstaand water. In combinatie met hogere temperaturen, vandaar dat u vooral oplettend moet zijn in de zomer. Daarnaast zijn er ook bedrijven die voor u legionella behandeling uit kunnen voeren. Dit kan preventieve of correctieve legionella behandeling zijn. De preventieve legionella behandeling wordt vooraf gedaan. Bij de correctieve legionella behandeling wordt achteraf het systeem volledig gereinigd en gedesinfecteerd. Hiermee voorkomt u dat de legionella bacterie nog eens terugkeert.

Legionella behandeling door Purus BV

Een professionele legionella behandeling is in de meeste gevallen daadwerkelijk van groot belang. Hier is kennis voor nodig, legionella behandeling is namelijk een vak apart. Purus BV voert de legionella behandeling uit volgens een bepaalde methode welke erkent is. Voor hulp of meer informatie kunt u gerust contact opnemen. De medewerkers helpen u graag!