De contactlenzen van de Biofinity-familie

contactlenzen
De Biofinity-familie is een contactlenzen lijn die zich van andere lenzen onderscheidt door een uitmuntend draagcomfort. Je kunt deze lenzen namelijk een week lang inhouden. Dank zij de grote zuurstofdoorlatendheid en de hydrofiele (vochtaantrekkende) eigenschappen van de Biofinity-lenzen zijn ze namelijk dag én nacht in te houden.

Kenmerken van de Biofinity-lenzen

Kenmerkend voor de lenzen van Biofinity is dat ze veel zuurstof doorlaten naar de ogen. In combinatie met de vochtaantrekkende eigenschappen van de lenzen, zorgt dit naast een uitstekend zicht voor een zeer goed draagcomfort. Je voelt de lenzen eigenlijk niet meer op je oog zitten. De Biofinity-lenzen zijn zogenaamde maandlenzen, wat betekent dat je ze na een maand moet vervangen om een optimaal draagcomfort en zicht te blijven houden.

Biofinity-contactlenzen verkrijgbaar in vier varianten

De lenzen uit de Biofinity-familie zijn verkrijgbaar in vier varianten:

  • Biofinity:
    Een lens die geschikt is voor mensen die niet meer goed dichtbij kunnen zien (verziend) en mensen die niet meer goed ver weg kunnen zien (bijziend)Biofinity XR: een lens voor bijziende of verziende mensen met een extreme sterkte
  • Biofinity Toric:
    Een cilindrische lens voor mensen die last hebben van een specifieke cilindrische afwijking (astigmatisme)
  • Biofinity Multifocal:
    Een multifocale lens waarmee je zowel dichtbij als veraf goed ziet. Bedoeld voor mensen die naast bijziend ook verziend zijn (verziendheid treedt meestal op na je veertigste)

Van één van de grootste contactlensproducenten

De Biofinity-familie wordt gemaakt door CooperVision, wereldwijd één van de grootste producenten van zachte contactlezen. Het merk maakt onder meer ook daglenzen (My Day) en lenzen met UV-bescherming (Avaira).

CooperVision heeft een grote Research & Development (R&D) afdeling die op zoek is naar nieuwe toepassingsmogelijkheden voor contactlenzen en bestaande contactlenzen verder doorontwikkelt en verbetert. Daar is de Biofinity-familie een goed voorbeeld van.

bron: https://www.123lens.nl