De complete gids voor intermittent Fasting

Vasten is voor veel mensen al eeuwenlang een manier van leven. Intermitterend vasten is het eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes van vasten en periodes van eten. Het gaat meestal om periodes van tussen de 16 uur en 24 uur zonder voedsel. De voordelen zijn talrijk, waaronder gewichtsverlies, meer mentale helderheid en een langere levensduur.

Intermitterend vasten is een dieettechniek waarbij vasten en eten elkaar afwisselen. Het is door veel mensen gebruikt om af te vallen, de gezondheid te verbeteren en levensduur te verlengen. Dit artikel is een een uitgebreide gids over intermitterend vasten. Daarbij wordt beschreven wat het is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn en hoe je aan de slag kunt met intermitterend vasten

Ik wil graag de redenen delen waarom intermitterend vasten het proberen waard is:

1.Gewichtsverlies: het is aangetoond dat vasten leidt tot gewichtsverlies omdat het de vetverbranding bevordert

2. Mentale helderheid: vasten verbetert de mentale helderheid omdat het je hersenen een pauze geeft van het verwerken van voedsel

3.Levensduur: vasten kan de levensduur helpen verlengen omdat het oxidatieve stress op cellen vermindert

Hoe te beginnen met intermitterend vasten om af te vallen

Intermittent fasting is een dieetplan dat eten beperkt tot bepaalde uren van de dag, 12 uur of 16 uur.

Het menselijk lichaam is ontworpen om in een vastenmodus te gaan als het een tijdje geen eten krijgt. Dit is de reden waarom intermitterend vasten mensen helpt af te vallen door hun lichaam efficiënter vet te laten verbranden.

Intermitterend vasten kan op veel verschillende manieren worden gevolgd. Het is aan jou om te bepalen welke vorm het beste past. Dat gezegd hebbende, zijn er algemene richtlijnen die moeten worden gevolgd: eet niets gedurende ten minste 3-4 uur voor het slapengaan. En eet de laatste maaltijd ten minste 3-4 uur voor het slapen gaan. Daarbij is water tijdens het vasten aangeraden en gezoete dranken of koffie juist afgeraden.

veelvoorkomende mythen over intermitterend vasten ontkracht

Mythe #1: Vasten veroorzaakt spierverlies

Vasten veroorzaakt geen spierverlies. Het helpt je eigenlijk om spieren op te bouwen door de afgifte van groeihormoon te stimuleren.

Mythe #2:Vasten zorgt ervoor dat je je zwak en moe voelt

Vasten verbetert eigenlijk de mentale helderheid en het energieniveau.

Mythe #3: Ontbijten is belangrijk om af te vallen

Ontbijten kan kansen op overgewicht of obesitas vergroten.

Plaats een reactie