De beste zorgverzekering met een basisverzekering

Zorgverzekering
In eerste instantie waren er verschillende soorten zorgverzekeringen. In 2006 heeft men dat aangepast. Toen is het ziekenfonds en de particuliere zorgverzekering afgeschaft. Ook de ambtenaren verzekering verdween. Er kwam marktwerking voor in de plaats. Je kan nu bij elke verzekeraar terecht voor de basisverzekering en daarbij, indien gewenst, nog enkele zaken extra verzekeren door middel van de aanvullende verzekering. Het is de zorgverzekering, die in de volksmond ook wel de basisverzekering wordt genoemd, die in Nederland voor alle personen gelijk is. Deze basisverzekering waarbij alle inwoners van Nederland zijn aangesloten.

Daarom is het een verplichte verzekering voor alle personen die in Nederland woonachtig zijn. Deze verzekering dekt voor een zeer groot deel de noodzakelijke zorg die je nodig zou kunnen hebben. Ongeveer 95% wordt door de basisverzekering gedekt. Wanneer je je voor deze verzekering bij een maatschappij aanmeld zal men je nooit mogen weigeren. De verzekeraars hebben in Nederland namelijk de verplichting om iedereen die zich hiervoor aanmeldt aan te nemen. Wat er allemaal is verzekerd wordt door de overheid bepaald. Het is dus de overheid die de inhoud van de basisverzekering bepaald. Men heeft in 2008 een eigen verplichte bijdrage in het leven geroepen. Omdat er veel ouderen dat niet meer kunnen opbrengen wordt nu door verschillende partijen de wens uitgesproken om deze verplichte eigen bijdrage af te schaffen.

Aanvullende diensten zorgverzekering

Nu kan het zijn dat je je ook wilt verzekeren voor die punten die niet door de basisverzekering worden gedekt. Je kan daarbij denken aan de tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Dan kan je daarvoor extra bijverzekeren. Nu kan een verzekeraar je weigeren om aan te nemen voor deze genoemde onderdelen of men kan een medisch dossier vragen. Voor een tandarts verzekering zal men daar altijd om vragen. Wanneer je alleen de basisverzekering kiest dan heb je over het algemeen de goedkoopste zorgverzekering.

Welke basisverzekering bij welke verzekeraar

Het is belangrijk dat je voor jezelf eerst goed nagaat bij welke verzekering je je wilt verzekeren. Omdat het pakket voor de basisverzekering niets uitmaakt is de premie die je moet betalen van belang. Ga echter, wanneer je eenmaal goed zit bij een verzekeraar, niet te snel over naar een andere als het slechts een paar euro per jaar scheelt. Het is wel belangrijk, wanneer je je extra wilt verzekeren, wat je daarvoor moet betalen en wat je er allemaal voor terugkrijgt. Daar kunnen bij de maatschappijen best grote verschillen inzitten. Denk dus altijd goed na voordat je eventueel van verzekeraar wilt veranderen. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je gemakkelijk kan bekijken of je bij de beste verzekeraar zit. Een goede zorgvergelijker is bijvoorbeeld die van Overstappen.nl. Door hier je gegevens in te vullen kan je binnen 3 minuten checken of je bij de beste zorgverzekeraar zit voor jouw situatie.