Alles wat u moet weten voor u Xanax gebruiken gaat

Receptgeneesmiddel Xanax
Het receptgeneesmiddel Xanax wordt voor veel meer gebruikt dan voor enkel de behandeling van angststoornissen. Het is de best verkopende medicatie in zowel de legale als illegale industrie. Wat bijna verbazingwekkend is in een markt die gedomineerd wordt door opiaatverkoop. Ik heb Xanax zelf een aantal keren geprobeerd, en ik begrijp nog steeds niet waarom of hoe het een rage werd. Best case scenario: Je neemt een paar Xanax tabletten en valt gewoon in slaap. Worst case scenario: Je neemt een paar tabletten en word gewoon niet meer wakker. Hoe dan ook, je zal altijd denken dat je van Xanax slapen zal. Hopelijk word je niet wakker achter het stuur terwijl je aan het rijden bent.

Het medische doel van Xanax

Het medische doel van Xanax is om mensen die worstelen met angst enige vorm van controle te geven over hun aandoening. Xanax is een benzodiazepine (benzo) die ook breder kan worden geclassificeerd als “kalmerend middel”. Xanax maakt gevoelens van angst minder actief doordat het gamma-receptoren in de hersenen blokkeert.  Gebruikers zullen zich rustiger en minder bang voelen. In tegenstelling tot antidepressiva, die dagen tot weken in beslag nemen om werkzaam te zijn, zorgen Xanax en andere benzodiazepines voor onmiddellijke verlichting.

Benzodiazepines zijn enorm effectief, maar hebben twee grote nadelen. Ten eerste: na verloop van tijd passen de hersenen zich aan hun activiteit aan. Als men plotseling stopt met het gebruiken van Xanax treden er ontwenningsverschijnselen op. Zoals een hoge bloeddruk, schudden, intense angst, etc. Geneesmiddelen zoals benzodiazepines die dit soort terugtrekkingsproblemen kunnen veroorzaken, zouden fysiologische afhankelijkheid veroorzaken.

Een tweede nadeel is dat het gevaar van verslaving aan deze middelen nog groter wordt doordat ze zo snel werken. Slechte angst is waarschijnlijk de allerergste emotionele toestand die mensen kunnen ervaren. Het is echt alsof ze leven in een hel.

Voor dat je wil overstappen op het gebruik van kalmeringsmiddelen kan je dus best 2 keer nadenken. Probeer jezelf natuurlijk te ontspannen. En als je daar moeite mee hebt kan je nog altijd eerst alternatieve behandelingen proberen alvorens pillen in te nemen.

Tot slot nog een laatste opmerking. Moest je toch kalmeringsmiddelen krijgen voorgeschreven. Volg dan precies de voorgeschreven dosis en instructies van je arts op. Hoewel benzodiazepines niet het verslavingspotentieel van iets als opiaatpillen hebben, kunnen zij significante problemen veroorzaken wanneer ze misbruikt worden. Vandaar is het erg belangrijk om ze “precies zoals voorgeschreven” in te nemen.