3 beste manieren om type 2 diabetes te behandelen

Diabetes is een ziekte die wordt gekenmerkt door een hoge bloedsuikerspiegel. Het beïnvloedt het vermogen van het lichaam om insuline te gebruiken. En de meeste mensen met type 2 diabetes zijn zwaarlijvig, dus gewichtsverlies is een belangrijk onderdeel van de diabetesbehandeling. Hier zijn drie eenvoudige manieren om type 2 diabetes te behandelen. Deze zullen U helpen uw gewicht onder controle te houden en uw gezondheid in het algemeen te verbeteren.

Tips voor gewichtsverlies om uw type 2 diabetes te helpen

Ten eerste, gewicht verliezen. Het is belangrijk om uw gewicht te verminderen voordat u met een diabetesbehandeling begint. Dit omdat het een risicofactor is voor type 2 diabetes. Het verminderen van lichaamsvet kan helpen uw nuchtere bloedsuikerspiegel te verlagen. Dat betekent dat er minder medicijnen nodig zijn om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Niet alleen dat, maar gewichtsverlies kan ook helpen het risico op het ontwikkelen van complicaties. Zoals hartaandoeningen en hoge bloeddruk te verminderen.

Ten tweede, eet een gezond diabetes type 2 dieet. Het eten van een dieet dat bestaat uit volle granen, fruit en groenten, magere eiwitten en gezonde vetten zal helpen voorkomen dat diabetes type 2 ontstaat. En dat kan een goede manier zijn om eventuele symptomen van de aandoening te beheersen.

Tot slot, doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging helpt uw lichaam gezond te houden door spiermassa te behouden; het helpt ook de algehele gezondheid van uw hart te verbeteren en diabetes beter te beheersen. Regelmatige lichaamsbeweging heeft aantoonbare voordelen voor de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid bij mensen met diabetes type 2.

Preventietips voor type 2 diabetes

Er zijn een paar stappen die u kunnen helpen diabetes type 2 te voorkomen. Deze omvatten:

-Doe dagelijks aan lichaamsbeweging en probeer een gezond gewicht te behouden

-Eet een evenwichtig dieet, met veel groenten en volwaardige voedingsmiddelen

-Geef elke nacht voldoende slaap. Streef naar 7 uur of meer.

-Beheers uw bloedsuikerspiegel door regelmatig te eten, uw bloedsuikerspiegel te controleren, orale medicatie te nemen of insuline te gebruiken indien nodig.

Behandelingen voor diabetes type 2

Diabetes type 2 is een progressieve ziekte die kan leiden tot vele complicaties, waaronder hartaandoeningen, vervette lever, beroertes en nieraandoeningen. Als je diabetes type 2 hebt, zal je arts je waarschijnlijk veranderingen in je levensstijl aanraden om je te helpen je risico op deze aandoeningen te verkleinen. Hier zijn drie soorten behandelingen voor type 2 diabetes die u moet overwegen: dieettherapie, oefentherapie en medicatie.

Dieet Therapie: Een diëtist zal met u samenwerken om een gezond voedingsplan te ontwikkelen. Het plan omvat voedingsmiddelen met weinig koolhydraten en veel eiwitten en vezels. Het doel van deze behandeling is om de hoeveelheid bloedsuiker die uw lichaam produceert te verminderen, terwijl ook de hoeveelheid insuline die uw lichaam nodig heeft om het voedsel dat u eet te verwerken, wordt verminderd.

Oefentherapie: Deze behandeling omvat een oefenprogramma dat specifiek is afgestemd op de behoeften en doelen van een persoon. Dit kan duurtraining of gewichtheffen inhouden. Met deze behandeling zien patiënten meestal dat hun spierkracht toeneemt, dat hun mobiliteit verbetert en dat ze zich overdag minder moe voelen omdat ze vaker bewegen dan voordat de diagnose diabetes type 2 werd gesteld.

Medicatie: Er zijn medicijnen beschikbaar om de bloedsuikerspiegel onder controle te helpen houden bij mensen met diabetes type 2 die niet in staat zijn hun insuline-inname zelf onder controle te houden. Of die niet goed reageren op dieettherapie of oefentherapie vanwege slechte gezondheidsfactoren of andere complicerende factoren zoals overgewicht of roken