Leuke dingen om te doen met kunst

Kunst huren
Kunst is helemaal terug van weggeweest en door het vervallen van enorm veel portretrechten en auteursrechten is kunst van de oude Nederlandse meesters ook nog eens hartstikke bereikbaar voor de meeste mensen. Uiteraard het grootste struikelblok voor veel mensen. De markt groeit en op die manier dus ook de kwaliteit van de werken die in deze markt geleverd worden. Dit betekent dat we niet alleen mooiere werken zien, maar ook mooiere werken voor een kleiner aankoopbedrag.

Volgens mij twee vliegen in één klap. Ik heb het eigenlijk niet alleen over schilderwerken, maar gekscherend genoeg ook over posters en ander gedrukt materiaal. Zoals met alle nieuwe dingen op de markt die explosief stijgen wordt het verschil in kwaliteit op het begin enorm groot. Dit komt doordat er heel veel leveranciers en productiepartijen in een gat springen dat ze zien. De één doet dat vanuit de liefde voor kunst, terwijl de ander vooral geld als motief heeft. Wanneer je de goede kwaliteit kiest, kun je echter heel veel leuke dingen doen met kunst. In dit artikel geef ik je twee leuke ideetjes.

Collage

Door verschillende kunstwerken naast elkaar te plaatsen in verschillende lijstjes kun je een hele leuke collage maken. En daarmee je eigen galerij starten. Hierdoor kun je kunst op een geheel andere manier gaan gebruiken en gaan spelen met de fantastische werken van de oude meesters. Uiteraard is dit niet te doen wanneer je gebruik maakt van echte kunstwerken, daarom zijn kunst posters hier prima bruikbaar voor.

Themakamers

Een ander (naar mijn mening) leuk idee is om gebruik te maken van posters om een thema aan te geven voor iedere kamer.  Zo gebruikte veel oude kunstenaars de ruimtes en beelden om zich geen om kunst te maken. Hierdoor heb je een boel verschillende thema’s, denk aan bloemen, kerken, gebouwen, straatbeelden etc. Door in iedere kamer een bepaalt thema te weerspiegelen kun je een heel leuk effect creëren.

Veel plezier

Ik wens je ontzettend veel creatie plezier en hoop dat dit artikel een leuk begin is voor jou volgende kunst project.