Uw zwembad zomerklaar maken

Zwembad zomerklaar
De zomer is weer in zicht, dat betekent dat de zwembaden weer open gaan. Heerlijk baantjes trekken, pootje baden of dobberen. Voordat het zwembad te gebruiken is, moet er wat onderhoud aan het zwembad gebeuren. Heeft u een zwembad in de achtertuin? Lees dan deze tips met betrekking tot het in gebruik stellen van uw buitenbad zodat u binnen no time lekker kunt dobberen of baantjes trekken. Laat het zwemseizoen maar beginnen!

Chemicaliën inventariseren en vuil rondom het zwembad opruimen

Uiteraard begint u met het bedenken welke chemicaliën u nodig heeft. Wat vaak vergeten of onderschat wordt, is de omgeving rond uw zwembad. Het is belangrijk dat al het afval, puin en andere rommel van op het zwembaddoek en rondom het zwembad opgeruimd wordt. Snoei planten die ervoor kunnen zorgen dat er viezigheid als bladeren of iets dergelijks in het zwembad komt. Hierna kunt u de benodigde chemicaliën toevoegen. Zorg ervoor dat het eventuele water dat op dit doek ligt niet mengt met het zwembadwater. Let hierbij ook goed op of deze chemicaliën nog houdbaar zijn. Zo niet, dan kunt u deze beter niet gebruiken.

Filter en zwembadpomp checken op beschadigingen

Check hierna de filter en de zwembadpomp op eventuele beschadigingen en kijk of de eventuele verlichting het nog doet. Uiteraard kunt u de staat van het zwembad zelf ook inspecteren op eventuele gaten of scheuren. De volgende stap is het toevoegen van water. Vul het zwembad tot de helft (middenpunt van de waterlijn). Nu kunt u vuil van de zwembadvloer afhalen.

Zwembadfilter

Ten slotte is het belangrijk om de conditie van de zwembadfilter te checken. Check de cartridge en vul de zandfilter (indien u deze heeft) tot het aangegeven niveau. Zet de filter zo’n 12 à 24 uren aan zodat het oude en nieuwe water kan mengen voordat u chemicaliën toevoegt. Houd de filter voor een aantal dagen aan. Indien het water schoon is en het chloorniveau op peil is, is uw zwembad klaar om te zwemmen! Wilt u meer informatie over het schoonmaken/klaarmaken van uw zwembad? Neem dan contact op met uw zwembaddealer.